СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 8, 2018

STATUS Silicone Granule Plaster

Силиконова декоративна фасадна мазилка с фотокаталитичен ефект

STATUS Silicone Granule Plaster

THRAKON допълни широката си гама фасадни декоративни покрития с новата мазилка STATUS Silicone Granule Plaster - силиконова фасадна декоративна мазилка с фотокаталитична функция и самопочистващ ефект.

STATUS Silicone Granule Plaster е UV-устойчива маизлка, с фибри, със специална формула PREMIUM TECH, осигуряваща висока хидрофобност, еластичност, паропропускливост и отлична адхезия към основата, предпазва от напукване и отлепване.

STATUS Silicone Granule Plaster притежава свойството да се самопочиства, като наночастиците по повърхността на мазилката не позволяват на разпространените фини замърсители в околната среда да се задържат или проникват дълбоко в структурата.

В новата формула PREMIUM TECH е вложен фотокатализатор (Титаниев диоксид), който при излагане на дневна светлина (UV-лъчи) и влага стартира процес на фотокатализа върху повърхността на мазилката. Титаниевият диоксид активира молекулите на кислорода от въздуха и попадналите там фин прах и органични вещества се разграждат. Те се отделят и отвяват при движението на въздуха или се разтварят и отмиват от дъждовете. Така на практика остават много малко замърсители в структурата на мазилката.

Повърхностният слой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични натоварвания. Мазилката е подходяща за вътрешна и външна употреба, както при ново строителство (върху топлоизолационни системи, хастарни мазилки и др.), така и при реновации на съществуващи и компрометирани фасади.

Status Silicone Granule Plaster може да се полага върху всички обичайни минерални основи в стрoителството, като циментови мазилки, шпакловки и др.

Цвят - бял и тониране в над 800 цвята по цветови каталози THRAKON STATUS.



ТРАКОН БЪЛГАРИЯ

София 1700, бул. Симеоновско шосе 47, ет. 1, офис 1
тел.:02/ 4475244