СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

Бизнес център Ричхил

модерна визия и комфортна средa

Бизнес център Ричхил

Бизнес център Ричхил е модерна офис сграда, която се отличава с изискана и запомняща се визия, с иновативен подход в проектирането и дизайна, с модерни и високотехнологични решения. В настоящата ще представим системи и продукти и реализацията им в сградата. Материалът е подготвен съвместно с някои от фирмите, участвали в проекта, и предоставената от тях информация.

Ергодом е изпълнител на системите за сухо строителство
Основана през 2008 г., строително-търговска компания Ергодом предлага иновации в качествени строителни решения. Компанията е предпочитаният партньор в строителството за клиенти, които ценят коректността и творческия подход при намирането на най-ефективните индивидуални решения за изпълнението на всеки проект.

Въпреки че компанията в сегашната си форма съществува от няколко години, нейният екип има над двадесет годишен опит в изграждането на вътрешни и външни пространства.Фирмата ни е сертифицирана по ISO 14001:2004, BS OHSAS 18001:2007, ISO 9001:2008.

През годините Ергодом развива успешна търговска дейност. Предлаганите продукти са: строителни системи и строителни материали, гипс картон, изолации, окачени тавани и други. Ергодом набляга на нуждите на своите клиенти, като гарантира качествен резултат. Част от успешно реализираните ни обекти са: Многофункционална сграда City Tower Пл. Македония, Хотел Рила Боровец, София Ленд Резиденсънс, Икеа София, Икеа Бургас, София Мед, Хотел Ибис, The Mall, Infinity Tower, МБАЛ Света София, Кино Арена и други.

В сграда Ричхил Ергодом е изпълнител по част архитектура - сухо строителство.Част от изпълнените СМР са: монтаж на леки преградни стени, доставка и монтаж на ревизионни отвори, доставка и монтаж на растерни окачени тавани, шпакловка, боядисване, монтаж на метален растерен окачен таван, направа на окачен таван от гипсокартон, монтаж на предстенни обшивки от гипсокартон.

Сухото строителство се изпълнява по сертифицирана система Кнауф, която фирма Ергодом изпълнява качествено и коректно. Растерните окачени тавани в сградата са Ecophon Focus A Dark Diamond и Heradesign Fine. Вложената боя е на производителя PPG Industries.

„Дългогодишният ни опит и множеството завършени обекти в България, Гърция, Германия и цяла Европа показва, че можем да изпълним и да се справим успешно с всички предизвикателства в строителството и да предложим на бъдещите си клиенти гарантирано качество и бързина във всички дейности и услуги, които предлагаме, както и безупречна репутация, изградена с труд и постоянство. Фирмата разполага с висококвалифицирани работници в сферата на сухо строителско и може да изпълни всякакви изисквания и спецификации“ - коментирата от фирмата.

Системи за сухо строителство от Кнауф България
Mарката Кнауф стои върху изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство: от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите. С днешните технологии на сухото строителство се решават редица проблеми. Проектантът дава свобода на всяка своя идея, ползвайки висококачествени материали. Инвеститорът получава повече пространство и сигурност, а монтажникът има здравословни условия на труд и високо качество на материалите.

Обектът Ричхил в София е един от референтните обекти на Кнауф България. Бизнес центърът се състои от две сгради с обща отдаваема площ 16 000 m2. В сградите са изпълнени преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки с гипсови плоскости и метални профили Кнауф.

Решение за по-добра акустика и комфорт
За да повишат комфорта на обитаване и намалят вредните вещества във въздуха в конферентните зали, инвеститорите са избрали перфорираната гипскартонена плоскост Cleaneo Akustik за изграждане на окачени тавани и стени. Продуктът е производство на завод Кнауф Марица. Предлагат се пет вида различни перфорации в зависимост от изискванията на клиента. Уникалните качества на зеолита, който се съдържа в ядрото на плоскостта, абсорбират вредните емисии, без да се изхабява. За по-лесен и ефективен монтаж гипскартонените плоскости Cleaneo Akustik се произвеждат вече с UFF-кант, който е фабрично грундиран фалц по четирите страни на плоскостта. Cleaneo Akustik са използвани именно в конферентните зали на офисната сграда, тъй като участват ефективно в процеса на подобряване акустиката в помещенията. Те имат способността да намаляват ефекта на ехото. Задната им страна е каширана с акустичен воал, бял или черен, който спомага за по-добри акустични показатели.

Звукоизолация на конферентните зали
Друга специална плоскост, намерила приложение в конферентните зали, е гипсфазерната плоскост Vidiphonic. Гипсфазерните плоскости Кнауф се произвеждат в завода във Видин. Те имат хомогенна структура и комплексни високи характеристики. С Knauf Vidiphonic се постигат оптимални звукоизолационни свойства. Намира приложение в новото строителство при изграждане на преградни стени, предстенни обшивки, междужилищни преградни стени, киносалони, спортни и тренировъчни зали. Използват се и в съществуващ сграден фонд при укрепване на преградни стени, обновяване на междужилищни преградни стени и подобряване качествата на масивни стени чрез предстенни обшивки.

Външни стени по технологията на сухото строителство
Перилата на терасите са изпълнени с циментови плоскости за външно приложение AQUAPANEL® OUTDOOR, за да се удовлетворят изискванията за здравина и широчина. Като система с много възможности за изграждане на външни стени по технологията на сухото строителство, технологията AQUAPANEL® предлага на архитекти и строители висококачествена и икономична алтернатива на традиционните методи на строителство, какъвто е монолитният начин на изпълнение.

Системата въвежда нови мащаби при проектирането и строителството на сгради в целия свят.

Архитектурна облицовка с Etalbond от фирма Маврелис
Маврелис е фирма с предмет на дейност проектиране, заготовка и монтаж на алуминиеви композитни панели (еталбонд). С упорит труд и непрекъсната грижа за своите клиенти, фирмата успя да извоюва стабилни позиции на пазара. Стилът на работа на фирмения екип се отличава с креативност, прецизност и философия изцяло насочена към интересите на клиента.

Материалът Etalbond e технологична разработка, чиито уникални характеристики дават възможност за модерни новаторски архитектурни решения. Той е алуминиев композитен сандвич – панел, състоящ се от нетоксична полиетиленова сърцевина, слепена между два алуминиеви листа. Външният лист е боядисан с издръжливо цветно покритие, предпазено по време на производството, транспорта и монтажа от защитна полиетиленова лепенка. Високото качество на покритието осигурява на материала Etalbond издръжливост на външни влияния като киселинни дъждове, промишлено замърсяване, ултравиолетови лъчи, корозия и т.н.

Архитектурната облицовка с Etalbond допринася за модерната и престижна визия на административни и бизнес сгради, хотели; подходящ и за редица други както екстериoрни, така и интериорни решения. Etalbond e идеало решение за: търговски центрове и супермаркети, хотели, стадиони и изложбени центрове, индустриални сгради , пътнически терминали, магистрални постове, бензиностанции, тунели, знаци и мн. др.

Използваната модерна технология на изработка гарантира бързо, качествено и надежно изпълнение на проектите. Разнообразната цветова гама дава възможност за абсолютна свобода на Вашия избор и на реализирането на Вашите идеи. Основният стремеж на фирмата е търсене на хармония във всичките й измерения. В архитектурен аспект този стремеж намира израз в самия работен процес, където детайлът е винаги важен.

Системите за дограма и окачена фасада са Schüco
Сградата се състои от два надземни блока: А и В, свързани помежду си на ниво партер. Под тях се предвиждат две нива подземен паркинг. Двата надземни блока – Блок А и Блок В са с начупени призматични обеми и са конструктивно самостоятелни. Имат по 7 надземни етажа - партер и 6 офисни нива. В надземните етажи на сградата се предвижда изграждане на офиси за отдаване под наем клас „А” според международните стандарти, търговски и облужващи площи. В двата подземни етажа на сградата се предвижда изграждане на паркинги на служители, складове, технически и сервизни помещения.

Системите за дограма и окачена фасада са с марката Schüco. За фасадата е използвана окачена фасада Schüco FW50+, а за покрива и партера фасадната система Schüco AOC 50, която е вид апликационна конструкция за захващане върху стомана. Системите за входни врати и прозорци са съответно Schüco ADS 65 HD и Schüco AWS 65. Фирмата изпълнител на фасадните конструкции е ТАЛ инженеринг.

Ландшафтно оформление с продукти и решения на Semmelrock
Като част от международен концерн с водеща позиция в сферата на производството и доставка на продукти за изграждане и оформление на публични и частни пространства, в Централна и Източна Европа, Земелрок Щайн унд Дизайн повече от 10 години работи усилено, за да осигури на българския пазар богатство от възможности. Продуктите с марка Semmelrock предлагат иновативни и практични решения. Целта при добавянето на нови артикули в динамично развиващата се продуктова гама е внедряването на модерни технологии и осигуряване на подходящи за специфичните характеристики на конкретния проект продукти. Това е и една от основните причини професионалистите да се доверяват на продуктите с марка Semmelrock. На доверието в професионализма, при избора на най-подходящото продуктово решение, залагат проектантът и изпълнителят на проекта Бизнес център Richhill.

Функционалността на пространството – прилежащ паркинг към бизнес център, Richhill обуслява избора на настилката City top Plus с формат 20x20x10 cm с интегрирана система Einstein®. Благодарание на специално разработената система за гарантирано свързване и фиксиране на елементите на настилката и осигуряването на минималната широчина на фугата, площите с настилките City Top Plus гарантирано притежават дълъг срок на експлоатация. Дълготрайността допълнително се осигурява от факта, че свързването между отделните елементи на настилката става посредством двойки дистанционери, конусовиден и цилиндричен, като контактът е сведен до минимална повърхност в т. нар. точка „D“, което запазва фугиращия материал във фугите и при най-тежки условия на експлоатация, предпазва от накланяне и обрушване на ръбовете на паважа. Подборът на подходящата настилка и качественото, правилно изпълнение, са ключови фактори, които определят крайния резултат за осигуряване на оптимална функционалност за съответната площ.Реклама