СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

Ново решение за монтаж на прозорци Soudal Window System

Ново решение за монтаж на прозорци Soudal Window System

Soudal представя специализирана серия за монтаж на прозорци – Soudal Window System. Особеното на системата е, че, освен полиуретановата пяна, се използват допълнителни изолационни ленти, благодарение на които се осъществява пълна херметизация на прозореца. Многослойният монтаж или т. нар. „топъл монтаж„ предотвратява появата на топлинни мостове около прозорците, предпазва от влага и замръзване на прозоречните отвори. Системата притежава технически сертификат ITB № AT-15-9404/2015.

SWS се състои от: Външна изолационна лента SWS, която защитава пяната (топло- и звукоизолиращия слой) в прозоречните отвори и предпазва от проникване на влага и седименти от околната среда. Вътрешна изолационна лента SWS, която защитава пяната (топло- и звукоизолиращия слой) в прозоречните отвори и предпазва от проникване на влага и водна пара, която се образува в стаите. Супер еластична полиуретанова пяна FLEXIFOAM, която топло- и звукоизолира. Благодарение на своята еластична структура нивелира всички движения на рамките на врати и прозорци, създадени от температурните амплитуди. Пароизолационно лепило за ленти Vapourseal се използва за залепване на прозоречните ленти на труднодостъпни места.

Друга иновативна серия е Soidatight - течни мембрани за запълване на пукнатини и отвори в стени, подове и тавани. След изсъхване създават паро- и въздухо непропусклива мембрана за отлична изолация. Серията се състои от: Liquid LQ полимерна паста подсилена с фибри. Запълва пукнатини до 2 mm. Geotextile membrane e иновативен нетъкан текстил за запълване на пукнатини и фуги над 2 mm. Soudatight SP GUN е пистолетна версия за пръскане, без фибри, за уплътняване на прозорци и връзки между стени. Soudatight SP е версия за пръскане, без фибри, за уплътняване на по-големи повърхности между стени и подове, стени и тавани и др. Идеален в комбинация с Soudatight LQ. Soudatight Hybrid е хибридна версия за вътрешни и външни приложения.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини