СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

АББ открива център за иновации и производство в Китай

АББ открива център за иновации и производство в Китай

АББ откри официално своя нов АББ Сямън Център в индустриалния хай-тек парк на града Torch. Новият обект интегрира всички дейности на АББ, в това число научно-изследователска и развойна дейност, инженерство, производство, продажби и обслужване, както и управление на веригата на доставките и корпоративните функции. Построен и оборудван с най-новите природосъобразни материали и системи, включително рекордно бързите зарядни станции на АББ за електрически превозни средства, обектът поставя нови стандарти в устойчивостта.

Центърът на АББ в Сямън ще се фокусира основно върху разработването и производството на продукти и решения за дивизии „Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане” и „Енергийни мрежи” на АББ. Той е дом на един от най-големите научно-изследователски центрове на АББ за електрически системи ниско напрежение, както и на тестова лаборатория за свръхвисоко напрежение 1,200kV – най-високото ниво на напрежение в Китай. В обекта се помещава и първият дигитално свързан център за дистанционно обслужване на АББ в Китай. От официалния старт на водещото портфолио от дигитални продукти и решения на АББ - ABB Ability™ миналата година, дейността на компанията в дигиталната сфера в Китай се е удвоила.

Новият център представлява част от поредицата големи нови инвестиции, които АББ прави в Китай. През октомври компанията обяви инвестиция на стойност 150 милиона щатски долара в нова „фабрика на бъдещето” за роботика в Шанхай. През май тя откри официално нов Център за приложна роботика в Чунцин, четвъртият подобен обект на компанията в Китай. А през декември 2017 г. АББ отвори Технологичен център за нова енергия в Шънджън, където се провеждат изследвания и разработки за соларни решения и такива за зареждане на електрически превозни средства, които да се използват в цял свят. АББ е инвестирала над 2.4 млрд. щатски долара в Китай от 1992 година насам.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо