СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

Ефективна работа без прах с продуктите на Festool

Ефективна работа без прах с продуктите на Festool

При работа с машини, произвеждащи прах, най-важното нещо е Вашето здраве. Вредността на праха зависи от големината на прашинките и от количеството и времето, в което белият дроб е изложен на вредните вещества. Коварно е, че колкото по-малки са прашинките, толкова по-дълбоко в тъканта на дробовете могат да проникнат. При шлайфане на суха шпакловка в жилище от 90 m2 се образуват до 54 литра прах. В интерес на Вашето здраве при работа с минерални прахове, които неизбежно съдържат кварцови субстанции, се погрижете да имате чист въздух за дишане и работете винаги с проверена и сертифицирана прахосмукачка. И когато предадете обекта, ще оставите чисти резултати и доволни клиенти.

Новина е предфилтърът за справяне с големи обеми прах на Festool
Големи количества прах и талаш, които се отделят при шлайфане на сухи строителни смеси или работа с фрезови машини, могат да запушат главния филтър на мобилната прахосмукачка и да намалят мощността й. Новият предфилтър се е доказал като идеално решение, тъй като разделя и събира до 95% прах, преди той да достигне до мобилната прахосмукачка. Това отнема напрежението от основния филтър и гарантира постоянна висока мощност на засмукване за по-дълъг работен живот на прахосмукачката.

Мощно представяне
Благодарение използването на специална циклонна технология Festool комбинира възможно най-компактен дизайн с висока степен на разделяне на праха. Прахът се завърта спираловидно в циклона, едрите прахови частици се удрят в стената на циклона. Поради силата на гравитацията те попадат в събирателния контейнер на предфилтъра. Това означава, че до 80% от минералните прахове и до 95% от грубите прахове, като например талаш от рендосване или фрезоване, могат да бъдат отделени и събрани в събирателен контейнер, преди да достигнат до казана на прахосмукачката. Така значително се облекчава натоварването на главния филтър и се осигурява постоянна висока степен на засмукване. Предфилтърът CT-VA е подходящ за класове прах L и M.

В допълнение към мощното изпълнение е особено важно предфилтърът да е удобен за използване в ежедневната работа. Festool разработва предфилтъра така, че не само да е достатъчно здрав за нуждите на ежедневните дейности на строителните обекти, но и да се обслужва комфортно и безопасно от потребителя. Контейнерите за събиране са с компактни размери и са конструирани така, че да се подреждат, хващат и носят лесно, за да позволят чисто и без усилие изхвърляне на големи количества прах. Благодарение на модулната конструкция не е необходимо да носите контейнери, които са твърде големи и следователно твърде тежки. Festool контейнерите могат лесно и удобно да се превозват, транспортират и почистват. Те са прозрачни, за да може във всеки момент да се вижда колко са пълни.

Помислено е за абсолютно всичко. Новият предфилтър може да бъде монтиран на всички мобилни прахосмукачки CT 26/36/48 на Festool и е част от системата за организация на работното място с бързо захващане на Т-Lock системата на куфарите Festool. Без значение дали работите с обикновена или с прахосмукачка с автоматично изтупване, предфилтърът може да се използва гъвкаво при всяко приложение. Особено препоръчително е ползването за събиране на фини минерални прахове, които се отделят при работа с машините за шлайфане на гипсокартон Planex и Planex Easy, санираща машина Renofix RG 130 или Renofix RG 80 и RG 150. Също така при работа с оберфреза OF 2200, преносимите циркулярни триони HK 85, верижните триони IS 330 и SSU 200 и триона за изолационни материали ISC 240.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо