СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

Оргахим избра Органик нюанс на зеленото за цвят на 2019 година

Оргахим избра Органик нюанс на зеленото за цвят на 2019 година

Оргахим избра Органик нюанс на зеленото за цвят на 2019 г. За четвърта поредна година компанията определя цвят и тенденция, която ще повлияе върху предпочитанията в интериорния дизайн и архитектурата през следващите 12 месеца. Церемонията събра на едно място водещи интериорни дизайнери, колористи, архитекти и експерти в строителния бранш.

Органик се наложи заради универсалността на нюанса и факта, че дългото му съзерцаване успокоява психиката и носи равновесие и хармония, каза Маркетинг мениджърът на Оргахим Емил Кунчев. „Той е част от основните цветове на природата и дава представата ни за чиста среда, чиста храна, обновяване, мъдрост, равновесие. Щастлив съм, че избрахме цвят, който носи живот“, подчерта Емил Кунчев.

От психологична гледна точка цветът Органик бележи функцията „усещане“ (функцията на действителното). „Нюансът е мек, успокояващ, а добавянето на бяло и бежово в зеленото му придава пастелност и усещане за чистота и преходност“, коментира доц. д-р Албена Павлова от Нов български университет.

„Точно този нюанс на зеленото и съдържащото се в него бяло добавя различни носталгични нюанси и изразява желание за връщане към корените и традициите. Зеленото носи свобода и промяна, но в цвета Органик те са овладяни, толерантни и в известна степен невинни, благодарение на бялото“, подчерта арх. Емил Мечикян.

Носталгията към миналото вече бележи различни сфери от живота ни - интериор, продукти, мода, изкуство, храна. „Тази носталгия съвсем естествено наложи винтидж модата - завърнаха се характерните форми и пастелните цветни гами от онези години, разбира се в нов контекст и прочит“, коментира интериорният дизайнер Ирина Иванова от INTRO Design Studio. Според нея интериорът на 2019 ще е модерен, еклектичен и бохемски. „Емоциите, които предизвиква Цветът на 2019, ще помогнат да се вгледаме по-добре в себе си, да се чувстваме свободни и да намираме по-лесно баланса“, категорична бе Ирина Иванова.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама