СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

Сенсата Технолоджис започна строителство на нова производствена сграда

Сенсата Технолоджис започна строителство на нова производствена сграда

На официална церемония в Ботевград бе направена „първа копка“ на нова производствена сграда и складова площ на компанията Сенсата Технолоджис. Домакин на събитието бе Томи Вер Елст, управляващ директор Сенсата Технолоджис България. Официални гости на събитието бяха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, заместник-кметът Борис Борисов и главният архитект Георги Джотолов, представители на фирмите проектанти и изпълнители на проекта, както и десетки служители на компанията.

Новата сграда е с обща разгърната застроена площ от 4 300 кв.м. и е проектирана да предлага високо ниво на строителство и енергийна ефективност. Инвестицията в строителството и производствено оборудване възлиза на 27 млн. щатски долари. С новото производствено разширение Сенсата Технолоджис планира откриване на 300 нови работни места в Ботевград.

В допълнение, за строителството на новата сграда ще бъдат използвани иновативни елементи за намаляване въздействието върху околната среда.

„Сенсата Технолоджис се гордее с новите инвестиции, откритите работни места и възможности, които създава в населените места, в които компанията оперира в България. В Ботевград, компанията е известна с визионерския си инвестиционен подход, многогодишно партньорство и инициативи с цел постигане дългосрочна полза за града и неговите граждани,“ каза Томи Вер Елст в своето обръщение при откриване на събитието.

„Бих искал специално да благодаря на кмета на Община Ботевград г-н Гавалюгов и неговия екип за изключителната подкрепа и сътрудничество. С разширението на своите производствените и складови площи на територията на общината Сенсата ще продължи да бъде най-големият работодател в аутомотив индустрията и предпочитан партньор в България“, допълни г-н Вер Елст.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо