СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

Соларни циркулационни помпи Grundfos Alpha Solar от фирма Адара Инженеринг

Соларни циркулационни помпи Grundfos Alpha Solar от фирма Адара Инженеринг

Соларните циркулационни помпи на Grundfos серия Alpha Solar са електронно управляеми циркулационни помпи, с „потопен ротор“, предназначени за всички видове термични соларни инсталации, системи за охлаждане, рециркулация на битова гореща вода (БГВ). Новата гама помпи Alpha Solar е проектирана да бъде интегрирана във всички видове топлинни слънчеви системи с променлив или постоянен дебит. Високоефективните помпи с ECM (електронно комутируеми мотори), като Alpha Solar, не трябва да се управляват от външен регулатор на скоростта за променливо или пулсово захранващо напрежение.

Скоростта на помпата може да се контролира от сигнал с ниско напрежение PWM (Pulse Width Modulation) от соларен контролер, за да се оптимизира слънчевата енергия и температурата на системата. В резултат на това консумацията на енергия на помпата ще бъде значително намалена. Ако няма наличен PWM сигнал, Alpha Solar може да се настрои за работа на постоянна скорост от контролера за положения включено или изключено.

Материали: корпус, изработен от катафорезно обработен чугун, керамичен вал и радиален лагер. Лагерна основа и корпус на ротора от неръждаема стомана. Работно колело – композитен материал PES/PP. Всички компоненти в помпата са устойчиви на гликолови разтвори. Температура на течността: 2 .. 130°C при околна температура 60 °C или 2 .. 110°C при околна температура 70°C. Температурата на течността трябва да бъде по-висока от температурата на околната среда като мярка срещу отлагане на кондензат в статора на помпата.

Други характеристики: Максимално отношение на сместа вода/пропилен гликол: 50 %; Без необходимост от монтаж на външни защити; Системно налягане: максимум 1.0 MPa (10 bar); Минимално входно налягане 0.05 MPa (0.50 bar) при температура на течността 95°C; Клас на защита: IPX4D; Индекс EEI (Energy Efficiency Index) ≤ 0.2.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо