СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

ALUKÖNIGSTAHL представя иновациите на Schüco, показани на BAU 2019

ALUKÖNIGSTAHL представя иновациите на Schüco, показани на BAU 2019

Строителното изложение BAU München се провежда от 1964 г. на всеки две години през януари в Германия. През 2019 г. изложбеният център увеличи площта си с две нови зали и по този начин постигна рекордни резултатни с почти 2300 изложители и 250 000 посетители от над 150 страни. Всяка година партньори и клиенти на концерна ALUKÖNIGSTAHL International посещават щанда на марката Schüco, която и тази година представи единствените по рода си иновации и подобрения в сферата на профилните системи за дограми и фасади, автоматизацията и сигурността.

Акустиката е важна тема, застъпена от Schüco на изложението BAU 2019, и в частност шума, който навлиза отвън и пречи на здравословното състояние на хората и комфорта им на живот. Един от начините, с който марката предлага намаляването на шума, е интегрирана в прозореца вентилация, която се планира да бъде на пазара през есента на 2019 г. Schüco разработва и системата ANC (AKTIVE NOISE CANCELLATION), при която се противодейства на дразнещия шум с друг шум. Системата в момента е на ниво разработка и ще може да бъде вградена в прозорци и плъзгащи се врати, като ще служи за вентилация и шумоизолация. На панаира бяха показани и новите абсорбиращи шума фасадни елементи, както и планирания за пускане на пазара акустичен софтуер – Schüco SOUNDCAL, който изчислява акустиката на елемента в частност за прозорците и фасадите на Schüco.

Акцентирано на изложението от страна на Schüco беше и темата за безбариерност. Schüco разглежда понятието като възможността всеки човек да може да се движи без препятствия в своето жилищно пространство и да борави с прозорците и вратите самостоятелно, без чужда помощ, с възможно най-малки оперативни сили. Марката разработва нов нисък праг в комбинация с максимално лесна употреба.

Schüco представи новата система за елементна фасада Schüco AF UDC 80, която гарантира висока свобода на дизайна за реализиране на индивидуални обектови решения - възможности за дизайн с плътни елементи от ламарина до естествен камък разместени или в една равнина. Навлизането на студения въздух в сградата се намалява благодарение на скрита и устойчива на вятър текстилна слънцезащита. Schüco AF UDC 80 SG е нова фасада с изцяло стъклена визия и с рационална изработка и монтаж, който се извършва с гъвкави хоризонтални елементи и разположени под ъгъл шпроси. Система Schüco AF UDC 80 CV пък разкрива нови мащаби за елементна фасада с вграден отварящ се елемент при видима ширина само от 80 mm, като отвън не могат да бъдат различени отваряемите елементи от неотвараемите. Възможно е вграждането на клапи или на паралелно изнасящ се прозорец.

Интересни иновации Schüco предлага при своите плъзгащите се системи, при Schüco ASE 67 PD има подобрения за максимална гъвкавост и трансперантност. Те се изразяват в два възможни варианта на касата, нов вид заключване в зоната на застъпване на двете крила, който прави възможно заключването също и при отворени крила. Разработен е и минималистичен дизайн на дръжката на профила при застъпване на двете крила. InWall е нов вид отваряне, при което крилото в отворен вариант изцяло е скрито в интегриран в стената отвор. Отварянето е само ръчно и допълнителните профили гарантират лесното и безпроблемно преминаване на плъзгащата система в стената. Стандартната дръжка в зоната на застъпване на двете крила при вида InWall не може да се използва поради своята изпъкналост, затова се интегрира дръжка тип лайсна.

Плъзгащата се система X-Sight Concept е панорама дизайн с нова визия, която поставя нови стандарти в областта на дизайна и комфорта. Системата е произведена от стъклофазерен профил, който прави възможна максимално тънката видима ширина в зоната на застъпване на двете крила, само от 30 mm, и едновременно с това възможно най-висока топлоизолация. Характерното за новата система е изцяло скритата каса в пода, тавана и стените. Преминаването навън става чрез безбариерен праг, а вариантите на отваряне са многобройни, с възможност на избор между двa или три коловоза.

Допълнителна информация за представените продукти, както и за най-интересните иновации представени на най-голямото строителното изложение, може да получите от ALUKÖNIGSTAHL.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини