СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

Свеж въздух и здравословна среда от КОРАДО-България

Свеж въздух и здравословна среда от КОРАДО-България

Замърсяването на въздуха в днешно време отнема повече човешки животи от военните действия. Намаленото качество на въздуха води до съкращаване продължителността на живот средно с 1,8 години. Частиците от изгарянето на горивата проникват в организма и водят до редица здравословни проблеми. От замърсяване на въздуха годишно губят живота си над 7 млн. души по цял свят.

KORADO предлага нови системи за контролирана вентилация с монтаж на стена - KORASMART 1100/1100T; KORASMART 1200/1200T; KORASMART 1300; KORASMART 1400; KORASMART TUBE 2400/2400 E; KORAVENT 100 - компактни вентилационни рекуператори снабдени с функция за контрол на подаването на пресен и чист въздух в стаята при минимален разход на електроенергия и високи нива на звукопоглъщане.

Част от възможностите на вентилационните уреди са: Елиминира излишната влага и предотвратява развитието на бактерии. Средно четиричленно семейство произвежда около 12 литра влага на ден. Прекомерната влажност подпомага разпространяването и развитието на плесен и гъбички. За да не се повишава влажността в затвореното пространство, е необходимо помещенията да се проветряват.; Ниско ниво на работния шум и поглъщане на външните шумове до 52 dB.; Възможности за избор на филтър - фини полени, едри прахови частици и филтър с активен въглен; Ефективност при оползотворяване на топлината до 90% - топлината от извеждания въздух затопля вкарания свеж въздух чрез алуминиевия топлообменник; Лесен монтаж – дори и в по-стари сгради. Рекуператорът осигурява ефективен режим за икономия на енергия, контрол на вентилацията, безшумна работа и богат избор от допълнителни филтри. Подходящ е за спални и всекидневни - ще облекчи състоянието на хората с алергии към полени или страдащите от други респираторни заболявания. Може да бъдат оборудвани с интелигентен сензор за качество на въздуха, концентрация на CO2 с опция за контрол на вентилационния рекуператор - SENSOBOX.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини