СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 1, 2019

И тази година ще предложим нови решения в строително-ремонтните дейности

Разговор с Илия Танев, търговски директор на Деворекс

И тази година ще предложим нови решения в строително-ремонтните дейности

Г-н Танев, бихте ли споделили как се развива компанията? Каква беше изминалата година за бизнеса Ви?
Деворекс е водещ производител на PVC водосточни системи и за поредна година подобрихме представянето си в този асортимент през 2018 г. Много добри резултати постигат и системите за линеен дренаж XDrain и система за сграден водопровод Arctic. Благодарение на вложените усилия постигнахме ръст на местния пазар от малко над 12% спрямо 2017 г. Работим активно за поддържането на добрия имидж на компанията и продуктите, като взимаме участие на изложения за строителни материали в Москва – MosBuild и в Йоханесбург - InterBuild Africa. Разпознаваемостта на марката ни е важна задача в експортно отношение. Успехите през изминалата 2018 г. станаха възможни и благодарение на нашите партньори. Спазваме определени ценности в работата си и така изграждаме добри взаимоотношения на всички нива до крайните клиенти. Равносметката за изминалата година е много добра и разчитаме да запазим тези успехи и през 2019 г.

По какви проекти и начинания работите сега?
Имаме възможността да работим по важен за нас проект, който ще ни помогне да подобрим присъствието ни на западноевропейските пазари. Това е сътрудничество с една от най-големите групи в Европа за дома и строителството - вериги магазини Brico Depot, B&Q, Cаstоrama и др. Този проект е признание за нашата работа и доказателство, че продуктите ни са сравними по качество с тези на западноевропейските ни конкуренти.
Що се отнася до развитието на асортимента, и та
зи година ще предложим на пазара нови решения в строително-ремонтните дейности. Сгради с модерен архитектурен дизайн предвиждат използването на скрита във фасадата система за отводняване, ние ще предложим решение, където улуците и тръбите са вградени в конструкцията на сградата. Ново в нашето портфолио са и композитните профили WPC Fences, предназначени за перила на тераси и веранди, стълбища и огради. Те придават уникален естетичен вид на фасадата на дома, не изискват допълнителна поддръжка и са издръжливи на атмосферни влияния.

Разкажете повече за характеристиките и приложението на продукти/решения, които налагате успешно на пазара.
Деворекс е известна с решенията си от водосточни системи от PVC, PMMA и метал. В зависимост от проекта можем да предложим няколко размера и да намерим най-доброто решение от нашия асортимент. Важно е да спомена и това, че продуктите ни се предоставят с гаранция на Деворекс. Каналите за линейно отводняване XDrain предлагат възможност за хоризонтално или вертикално отичане и покриват класове на наторване от A15 до C250. Система за сграден водопровод Arctic - PP-RС тръби и фитинги е проектирана за водоснабдяване под високо налягане на жилищни, административни и индустриални сгради. Използваният материал е с високо качество, устойчивост на корозия и някои агресивни химикали.

Какви са плановете и целите за развитие на компанията?
Позицията ни на българския пазар е много задължаваща и продължаваме да работим за запазване доверието, което сме изградили до момента. Въвеждаме планирани маркетинг активности, спрямо предварително заложените цели и ще търсим възможности за развитие на сътрудничеството ни с местните компании.

Плановете ни за 2019 г. включват да положим усилия за засилване позицията ни зад граница. Надяваме се чрез проектите, които стартираме тази година в Западна Европа, да подобрим присъствието и познаваемостта на продуктите ни там. Участието на InterBuild Africa в Йоханесбург ни даде възможност да започнем работа по проекти в тази посока и разчитаме на резултати още в първата половина на 2019 година.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини