СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 2, 2019

Интуитивен начин за свързване с редови клеми WAGO TOPJOB S

Интуитивен начин за свързване с редови клеми WAGO TOPJOB S

WAGO разшири гамата редови клеми TOPJOB® S с два нови метода на свързване: чрез лост и чрез бутон. Тези варианти допълват съществуващото изпълнение редови клеми с обикновени монтажни отвори за отвертка.

WAGO редови клеми TOPJOB S с лост
Издърпайте лоста нагоре, вкарайте проводника и освободете лоста: оригиналната технология, която направи серията клеми за бърза връзка 221 на WAGO толкова популярна, сега вече е и универсално решение за редовите клеми TOPJOB S за монтаж върху DIN-шина. Това означава, че проводниците могат да бъдат лесно ръчно присъединявани и отстранявани, дори и в контролното табло, без да се налага използването на инструменти. Новият метод за свързване е голямо удобство за потребителите, особено при монтажни работи на открито. Повдигнатият лост маркира ясно точката на свързване и освобождава ръцете на техника при свързване на проводници, дори с голямо напречно сечение. Първоначално клемите с лостове ще се предлагат с номинални напречни сечения 2.5 mm2 (14 AWG), 6 mm2 (10 AWG) и 16 mm2 (8 AWG). Наличните изпълнения са варианти за 2 или 3 проводника. Полевата страна е снабдена с лост, а за вътрешното свързване има бутон или отвор за отвертка.

Клемите с лостове на WAGO са подходящи за всички видове проводници, включително едножични, многожични или силно гъвкави. Както и доказаната версия TOPJOB S с отвор за отвертка, новите клеми с лост също са с технологията за свързване чрез просто натискане от тип „push-in“. Това позволява освен твърди проводници и гъвкави проводници с кербовани накрайници, със сечения от 0.75 mm2 (18 AWG), да се свързват безинструментно към устройствата. При странично свързване на проводника клемите с лостове дават възможност за лесно присъединяване на големи и трудни за огъване проводници.

Предимства на клемите с лостове: Лесно и интуитивно ръчно свързване и отстраняване на проводниците; Конструкцията на лоста гарантира, че свързващото устройство е или отворено, или затворено; Лесно свързване на трудно огъващи се проводници чрез странично присъединяване; Номинални напречни сечения: 2.5 mm2 (14 AWG), 6 mm2 (10 AWG) и 16 mm2 (8 AWG); Изпълнения за 2 и 3 проводника.

Редови клеми WAGO TOPJOB S с бутон
Новите редови клеми WAGO TOPJOB S с бутон могат да бъдат отваряни с какъвто и да е инструмент. Оранжевият цвят на бутона позволява ясно и бързо да се различи изпълнителният механизъм на свързването от входното място на проводника. Новите редови клеми с бутони се предлагат за проводници с напречно сечение от 0.14 до 25 mm2 (22-4 AWG). Наличните изпълнения са за 2, 3 и дори 4 проводника.

Редови клеми WAGO TOPJOB S със стандартен монтажен отвор за отвертка
Клемите TOPJOB S с монтажен отвор позволяват удобно свързване чрез стандартен инструмент. Той остава в монтажния отвор, докато не се осъществи връзката. Мястото на свързване е в отворено положение, което освобождава ръцете на техниците за подготвителните операции по окабеляването. Инструментът в отвора маркира и точното място на свързване.

Три варианта – една продуктова гама
Потребителите могат да избират от трите типа свързване: с лост, бутон или стандартен монтажен отвор. Широката и разнообразна гама от клемни блокове за монтиране върху DIN шина осигурява изключително надеждни електрически връзки в различни промишлени приложения и сградни инсталации. Серията редови клеми TOPJOB S на WAGO предлага множество предимства, включително:

Оптимален вариант за свързване в зависимост от приложението: лост, бутон и монтажен отвор;

Всички варианти имат предвидени тестови отвори и са с технология CAGE CLAMP - универсална технология за свързване на всички видове проводници; Бързо кабелно свързване чрез „push-in“ клеми на едножични, многожични и проводници с накрайници; Гамата мултифункционални джъмпери предлага правилното решение за всякакви задачи; Бързо и рентабилно етикетиране със системата за маркиране на WAGO, благодарение на еднаквия профил; Универсалност: система от клемни блокове с монтаж върху една шина за почти всяко приложение в световен мащаб.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама