СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 2, 2019

Конструкции от дървесина от Коникс Хоум на Архитектурно-строителна седмица

Конструкции от дървесина от Коникс Хоум на Архитектурно-строителна седмица

За поредна година Коникс Хоум представи своята дейност на строителното изложение, което традиционно се проведе в началото на март в Интер Експо Център, София. Освен нискоенергийните къщи, които проектира, произвежда и изгражда компанията, тази година на изложбения щанд, който привлече интереса на голям брой посетители, бяха показани цялостни решения и системи за конструкции от дървесина.

Конструкцията на щанда представлява покривна конструкция с използваемо подпокривно пространство, изградено от дървени ферми с ноктеви плочи. Този тип конструкции се оразмеряват от специализиран софтуер, произвеждат се във високотехнологични заводски условия, уедряват се предварително на модули на строителната площадка, които се монтират с кран и укрепват в рамките на няколко часа. По този начин сроковете за изграждане на една покривна конструкция могат да бъдат в пъти по-кратки. Технологията на изграждане на дървени конструкции с покривни ферми превъзхожда конвенционалната гредова конструкция с възможностите за премостване на големи разстояния без подпиране, изпълнение на всякакви форми, прецизност, която минимизира възможностите от човешка грешка при изпълнението и намалява загубите на дървен материал на обекта.

Компанията разполага с голям производствен капацитет. В дейността є е внедрена система за управление на качеството базирана на стандарта ISO 9001.

Коникс Хоум предлага и други специализирани решения за дървени конструкции – крепежни елементи, защитни мембрани, материали за въздухонепроницаемост и звукоизолация, които допълват списъка с необходими условия за изграждане на дървена конструкция с дълъг експлоатационен живот.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама