СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 2, 2019

Наградиха участниците в конкурса Баня на годината 2018

Наградиха участниците в конкурса Баня на годината 2018

На 27 февруари 2019 г. дългоочакваният финал на 15-тото издание на конкурса Баня на годината 2018, под надслова „Създаваме заедно“, се превърна във впечатляващ церемониален спектакъл. Професионални архитекти, дизайнери и проектанти извисиха на пиедестал творческия заряд на достойни млади дизайнери, отговорили прецизно на зададените изисквания на конкурса и представили проекти, създадени с професионализъм, мисъл и любов. В знак на уважение на съвместното партньорство с архитектурната общност в създаването на творения, свързани с новите търсения на хората за дома и банята, организаторите на конкурса посветиха градивни послания за дизайна, който възпитават към естетика и функционалност.

„Заедно с журито през тези години направихме конкурса престижен. Освен с препоръки към нас, като организатори, те помагат и на участниците в конкурса за повишаване на нивото на професионалната среда и за културното обогатяване на цялото общество.“, с благодарствено слово приветства аудиторията председателят на журито Христо Караиванов и директор търговска организация Източна Европа.

Звездните водещи - актьорите Елена Петрова и Васил Бинев, вдъхнаха живот на посланията, събрани в мотото „Създаваме заедно“ и вдигнаха завесата на славата за победителите в четирите категории на конкурса Баня на годината 2018. Специална изненада за гостите бяха красивите и вдъхновяващи изпълнения от балет „Арабеск“.

Наградите на експертното жури се присъдиха след като са били обстойно разгледани проектите, създадени с хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора с всички необходими функционалности. Четири победителя получиха призовете на реномираното жури. Те ще имат честта и удоволствието да посетят специализиран семинар, посветен на интериорния дизайн в Милано, Италия. В категорията на една от най-новите тенденции в проектирането „Санитарни помещения в офис сграда – BIM проект“, наградата получиха арх. Полена Жекова, арх. Ивайло Иванов и инж. Пламен Илиев. Баня на годината в категория „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“ получи арх. Деница Славова. Приз за „Идеалната семейна баня – 3D проект“ отиде при проекта Reflection на арх. Вилия Евстатиева и арх. Харалан Йовчев. Победител в категорията „Реализирана баня в жилищна сграда“ стана Гергана Досева с идеята си за Баня „Релакс“.

Проектите бяха оценявани от жури, в което се включиха едни от най-известните имена в архитектурната общност в България - арх. Пенка Станчева, арх. Иван Александров, арх. Юри Танов, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Петър Диков, арх. Атанас Динев, арх. Таня Дикова, арх. Радина Гешева, арх. Борислав Игнатов, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров. Събитието бе уважено и от архитекти, дизайнери и проектанти, създатели на известни архитектурни проекти, спечелили награди и призвания в международни конкурси.

За първи път тази година проектите се оценяваха от медийните партньори на конкурса. Техният глас бе равностоен на този на експертното жури. Медиите отличиха с призове разработки в три категории приз Баня на медийните партньори в категория „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“, беше отличена арх. Ивета Попова. В категорията „Идеалната семейна баня – 3D проект“, призът на медийните партньори получиха Добрин Драганов, Станислав Иванов и Сергей Станев. Арх. Тея Трошанова спечели наградата в категорията „Реализирана баня в жилищна сграда“. Победителите, определени от медийните партньори, ще имат честта и удоволствието да посетят специализиран семинар, посветен на интериорния дизайн в Милано, Италия. Тази награда имат същата добавена стойност за развитието на младите архитекти като тази на експертното жури.

Според традициите на конкурса Баня на годината и тази година публиката имаше честта да разгледа всички кандидатствали проекти и да оцени по достойнство в три от категориите.

Приз Баня на публиката и награда Спа уикенд за двама получиха арх. Цветомира Гиргинова в категория „Идеалната училищна баня – 3D проект“, Милена Кънева в категория „Идеалната семейна баня – 3D проект“ и Милена Иванова в категория „Реализирана баня в жилищна сграда“.

Конкурсът привлече таланти от цялата страна и затвърди статута си на професионална платформа за създаване на предизвикателства към младите архитекти и намиране на проекти с най-съвременно звучене и отговарящи на духа на световните тенденции в дизайна.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама