СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 2, 2019

Aрхитектурни профили за красиви и функционални хотелски пространства

Aрхитектурни профили за красиви и функционални хотелски пространства

НСИ (Национален статистически институт) сочи, че в България има над 3200 категоризирани хотела. Конкуренцията в сектора налага нуждата от постоянно подобряване на предоставяната услуга. А всичко това започва с изграждането и реновирането на съществуващата база. Гамата от решения за архитектурен дизайн на StyroDesign покрива широк набор от профили и декоративни елементи от HDPS, PU и EPS. Това спомага в мисията за изграждане на една комфортна, уютна и луксозна среда, предоставяйки достъпна възможност за креативно оформяне на фасади и интериори.

Всяко едно помещение в хотелския комплекс има своя собствена мисия. От лобито, през коридорите, до стаите и терасите – всички те трябва да бъдат изградени в хармоничен стил, предаващ максимално точно посланието и общата идея на сградата.

Лоби
Лобито играе важна роля в това да представи по най-добрия начин индивидуалния стил на хотела – то е и единствената възможност за създаване на първо впечатление. Комбинацията от цветове, архитектурни детайли и обзавеждане в този тип помещения е способна да окаже трайно позитивно въздействие върху посетителя и да го предразположи за един прекрасен престой.

Решенията на StyroDesign гарантират умелата комбинация на форма и функция за създаване на едно отличаващо се лоби, създаващо трайно въздействие у посетителите.

Стълбища, коридори, общи площи
Чакайки пред асансьора, вървейки по коридорите, изкачвайки стълбите – във всички тези ситуации посетителите имат време да разгледат и да взаимодействат с интериора. Това разгръща перфектната възможност да бъдат впечатлени.

Характерно за коридорите и стълбищата е честата липса на дневна светлина. За да се превърне този проблем във възможност, удачно е да впрегнем потенциала на профилите с индиректно осветление. Така, освен перфектната атмосфера в помещението, се гарантира и съхраняването на минималистичния стил и усещането за лукс и комфорт във въпросните площи.

Хотелски стаи
Отивайки на почивка хората желаят да се откъснат от заобикалящата ги среда. Все пак обаче те целят да се чувстват комфортно, спокойно и да могат да релаксират в приятна обстановка. Или иначе казано – да се чувстват максимално уютно. А уютната среда обикновено се асоциира с дома. Всичко това налага пред дизайна на стаите сложната задача да въздейства на посетителите, предлагайки им нещо различно и непознато, но в същото време предразполагащо и уютно.Фактът, че гостите прекарват най-голямата част от престоя си именно в стаите, налага нуждата от внимателно планиране. Гамата от решения на StyroDesign покрива изискванията на всеки тип проекти – от минималистични, през модерни, до класически. Така, стаите могат да бъдат изпълнени според общата идея на комплекса, добавяйки финалните щрихи, нужни за дооформяне на персоналния характер на помещенията.

Spa и wellness пространства
В днешното особено динамично ежедневие нуждата от комфортни зони за релаксиране става все по-належаща. Релакс зоните в хотелските комплекси са едни от най-натоварените и посещавани площи. Решенията на StyroDesign се фокусират върху изчистения и минималистичен дизайн с афинитет към базовите форми и се разпростират в многообразие от елементи – от пейки за парна баня, легла за масажи и маси, до колони, овални душ кабини, сводове и други. Обзавеждането на spa и wellness помещения с архитектурни профили носи редица предимства като например намалено технологично време, лесен монтаж и по-ниски разходи. Така нуждите на всеки един комплекс могат да бъдат изцяло задоволени чрез оформяне на функционални и особено уютни релакс зони.

Фасада
Практиката показва, че най-ефикасният и въздействащ начин за презентиране уникалната идентичност на един хотелски комплекс е чрез умел и естетичен фасаден дизайн. Вземайки под внимание и факта, че изживяването и впечатленията на посетителите започват още с първия поглед на сградата, обяснява защо креативното и добре планирано изпълнение на фасадата е толкова важно. Умелото комбиниране на фасадни профили има силата да превърне една сграда, не само в отличаващ се елемент, но и в местна забележителност. Посредством вплитането на различни форми в една обща концепция, акцентирането върху архитектурата и усещането, което фасадата навява у минувачите, е гаранция за една отличаваща и запомняща се сграда.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини