СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Д-р Сашко ви кани на „Работилница от бетон“

„Работилница от БЕТОН“ е поредица от workshop-и (семинари) с образователна цел, отворени за ученици, студенти, преподаватели и всички, които имат жажда за нови знания и ентусиазъм. Основна цел на заниманията в „Работилница от БЕТОН“ е да пробуди интереса към материалознанието и да запознае участниците с основните свойства на бетона като строителен материал (а и не само). Събитието също така е място за запознанства на хора с общи интереси.

Инициативата е стартирана от д-р инж. Александър Николов (д-р Сашко) през декември 2014 г. Поредният – осми семинар от поредицата, ще се проведе на 31 май и на 1 юни 2019 г. През първия ден присъстващите ще могат да участват в беседа за специалните бетони и минералните добавки и да научат повече за нов клас строителни материали – геополимерите. Вниманието на участниците ще бъде насочено към бетона и по тяхно желание - към запълване на формичките, които си носят. Семинарът ще завърши със свободна дискусия на чаша вино. За втория ден е предвидена беседа и практическа част, по време на която участниците ще се запознаят с особеностите на забъркване на високоякостен разтвор и бетон с миксер, както и с разбъркване на геополимер.

Без такса правоучастие! С предварителна регистрация на https://forms.gle/vgrVmLpo17SUahhA9

Събитието е финансирано от „Каолин“ ЕАД и Фонд Научни Изследвания и се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката, Център за енергийна ефективеност ЕнЕфект, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Институт по минералогия и кристалография към БАН.

Лектори:
д-р инж. Александър Николов
д-р инж. Емануела Манолова

Линк към събитието с подробна информация за датите, часовете и мястото на провеждане, както и с предварителната програма: https://www.facebook.com/events/619202961884804/