СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Алтерко Роботикс представи NB-IoT устройства за умен дом

Алтерко Роботикс представи NB-IoT устройства за умен дом

Алтерко Роботикс, една от най-бързо развиващите се IoT компании в Европа, стартира ново поколение NarrowBand IoT (NB-IoT) устройства. Новите продукти бяха представени за първи път на MWC 2019 в Барселона. Тoва са устройства за умен дом и са част от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly. Алтерко Роботикс е първата българска компания, разработила такива IoT устройства.

Умни сензори за пожар и дим и управление на качеството на въздуха, сензор за врата със сигнализация и аларма, смарт контакт, сензор за движение и умен бутон, осигуряващи комфорт и сигурност – това са само някои от новите NB-IoT продукти на Алтерко Роботикс, които бяха представени на MWC 2019. В комбинация с всички други Wi-Fi устройства Shelly за автоматизация на дома, те могат да превърнат всеки дом или офис в умен. Най-големите ползи за потребителите от новите NB-IoT устройства са ниската консумация на енергия, по-дълъг живот на батерията и възможност за управление на голям брой свързани устройства.

NB-IoT продуктовата линия на Shelly ще предложи на потребителите не само смарт защита от влизане с взлом, но и интелигентно засичане на непредвидени събития, които например могат да предизвикат пожар, като внезапно повишаване на температурата или поява на дим в дома им.

„Целта на NB-IoT устройствата е да подобрят ежедневието на хората. NB-IoT е революционна технология и ако досега трябваше да свързваме всички наши най-използвани устройства като телевизори, компютри и смартфони към интернет, днес всичко в нашия дом може да стане смарт чрез NarrowBand IoT технологията. Като иновативна компания, ние се фокусираме върху разработването на революционни и достъпни за потребителите NB-IoT устройства и услуги“ – каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.РекламаПрелисти новия брой

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама