СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

КОРАДО-България представя дизайнерски отоплителни тела

КОРАДО-България представя дизайнерски отоплителни тела

Мисия на КОРАДО-България е, освен да създаде уред за отопление, да придаде уют на обстановката, която трябва да е както естетически, така и практически изпълнена. Днешният потребител търси за своя дом постигане на уникална визия, поставяйки към всеки детайл в дома си високи стандарти и липса на компромис към визията и изискванията си. Това е и насоката на развитие при продуктите за отопление - освен функционалност, да носят в себе си оригиналност и живот. Трябва да подхождат както на интериора, така и на възможностите на планираната система за отопление.

Дизайнерският радиатор AQUAPANEL от продуктова линия KORATHERM се отличава с баланс на елегантен дизайн и ефективен начин на отдаване на топлина. Отоплителният уред е неподправено допълнение за всеки интериор. Дава обхват от начини на свързване, избор на различни цветови решения и за най-изтънчения потребител.

Този дизайнерски радиатор се състои от хоризонтално ориентирани профили с размери от 70х11 mm и събиращ профил с овална форма с размери 50х30 mm. Специални монтажни елементи осигуряват безопасен и бърз монтаж към стената. Възможните типове са тип 10 от едноредово позиционирани затворени профили и тип 20, двуредово заварени профили. Височините са 790, 970, 1240, 1510 mm и дължини от 500, 600 и 750 mm. Максималното експлоатационно налягане е 0,4 MPa, а максималната експлоатационна температура е 110оС.

Конструкцията позволява както долно централно свързване от 50 mm, което е облекчение за всеки инсталатор при планиране и свързване към системата, така и стандартно използваните долно странично и диагонално свързване.

Дизайнерският радиатор KORATHERM AQUAPANEL, освен свързан към отоплителната система, може да бъде оборудван и с електрически нагревател, снабден с регулатор. По този начин радиаторът може да бъде използван независимо на електрическо или водно отопление. Електрическият нагревател е с електронен регулатор на температурата в стаята. Може да бъде изпълнен в бял цвят или хром.

Всеки радиатор може да бъде изпълнен в цвят според интериора и желанието на клиента.

При продуктите KORATHERM се открива рядко срещана възможност на отоплителен уред с височина на хоризонталното тяло от само 144 mm или вертикална версия в максимален размер от 2000 mm.

Най-интригуващ и запомнящ се радиатор е дизайнерското отоплително тяло KORATHERM REFLEX с вградено огледало, което освен модерен и изтънчен дизайн е ефективен начин за отопление на помещението. Предната му повърхност подчертава излъчващата се топлина и създава чувство на топлинен уют. Благодарение на конструктивното решение е не само красиво, но и много практично допълнение към преддверия и фоайета на битови и обществени сгради. Свързването към отоплителната система е странично или диагонално.

Практическото използване на дизайнерските отоплителни тела KORATHERМ се допълва от сушилник и окачалки, изпълнени от неръждаема стомана и с максимално възможно натоварване до 5 кг.

Изискванията към дизайн, елегантност, ненатрапчивост на уредите за отопление налагат бързи темпове и уникалност на решенията за отопление. Възможностите са неограничени, както за дизайна на отоплителното тяло, така и при удовлетворяване на изискванията за енергоспестяване.

Не се допуска компромис с доказаното качество на материалите и процесите при производство на отоплителните уреди. Както ценителите на виното знаят - формата и качеството на чашата влияят върху качеството на виното, така и ползвателите на уреди са убедени в незаменимите предимства на решенията за отопление на КОРАДО-България.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо