СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Austrotherm фасадни профили

Austrotherm фасадни профили

Фасадата е лицето на една сграда и отразява вкуса и ценностите на нейните обитатели. С декоративните фасадни профили тя може да се превърне в един истински уникат. Някога изработвана от камък, цименто-пясъчен разтвор или гипс, днес декорацията по фасадите може да стане много по-лесно с фасадните профили на Austrotherm. Те са значително по-икономични спрямо обичайните техники за изработка и с лекота превръщат всяка сграда в произведение на изкуството. Профилите са изработени от висококачествен, устойчив на натиск експандиран полистирен, покрит със специално, еластично защитно покритие, устойчиво на неблагоприятни атмосферни влияния и съвместимо с шпакловъчните смеси и екстериорните бои.

Фасадните профили могат да бъдат използвани за различни цели. С тях лесно и изгодно се реализират нетрадиционни форми във фасадното оформление на модерните сгради, придава се класическо излъчване в характерния старинен стил на новото строителство или се санират стари сгради без да се нарушава автентичния им облик. За разчупване външния вид на фасадите Austrotherm разполага с многобройни варианти на профили: профили за рамкиране на врати и прозорци, корнизи, подпрозоречни и обкантващи профили, орнаменти и капители, ключови камъни, профилни елементи за оформяне на рустикален ръб и декоративни елементи. Всеки от тях допринася за завършения облик на фасадата. Подпрозоречните профили например образуват важно допълнение към рамкирането на прозореца в областта на перваза. Те могат да бъдат използвани и като обкантващи профили за оптическо разделение на пространството при сгради с големи височини на етажите. В зависимост от формата и размерите им, различаваме 5 вида стандартни подпрозоречни профили. По поръчка могат да се изработят модерни профили, корнизи, фризове и други елементи по индивидуален проект.

Austrotherm Фасадни профили се използват успешно и при саниране на стари сгради с уникална архитектура, загубили своето очарование през годините. Автентичните фасади на сградите могат да се реставрират максимално точно с профилите на Austrotherm и така да възвърнат предишния си блясък и великолепие.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини