СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Alukonigstahl представи Jansen по време на международното строително изложение BAU 2019

Alukonigstahl представи Jansen по време на международното строително изложение BAU 2019

Jansen предлага системи за автентичен ремонт и модерни жилищни сгради с възможно най-малки видими ширини на профилите. Jansen представи на строителното изложение в Мюнхен BAU 2019 две нови системи и подобрения и разширения в съществуващите системи.

Новата прозоречна система Janisol Arte 66 е с едноплоскостно и двуплоскостно отваряне за еднокрили и двукрили прозорци и се комбинира с Janisol Arte 2.0 при 60 mm строителна дълбочина. Максималните профилни размери са ширина до 4.400 mm и височина до 2.300 mm. Новото в системата е скритият обков за тегло на крилото до 180 кг, ефективното сухо остъкляване с нови уплътнения и ефективното сглобяване на стъклопакета с комплект за закрепване.

Друга нова система е Jansen Art 15, с която се реализират тънки неизолирани врати и вътрешнопреградни стени. Предимства на системата са малките видими ширини, строителната дълбочина от 50 mm, максимални размери - ширина до 900 mm и височина до 2.400 mm, тегло на крилото до 100 кг. Предлагат се различни варианти за остъкляване, със стомана или алуминий. Все още не се провеждат тестове за СЕ маркировка.

С новото обектово решение Janisol Arte 2.0 се реализират въртящи се прозорци по вертикална ос с много малки видими ширини на профилите. Предимства на системата при изработка и дизайн са възможност за отваряне наляво и надясно, тестван елемент с размери 1.640 х 1.640 mm и звукоизолация до Rw = 42 dB и тегло на крилото до 120 кг.

Подобренията в системата Janisol Arte 2.0, с коефициент на топлоизолация U f = 2,1 W/m2K и Uw ≥ 1,0 W/m2K, осигуряват по-голяма гъвкавост при планирането и по-ефективна обработка. Иновациите се изразяват в ефективно сухо остъкляване с нови уплътнения, допълнителни три камерни HI статични профили, допълнителна дръжка за прозорец в нов дизайн и нова дръжка за отварящи се навън елементи, оптимизирани 3D панти от неръждаема стомана (без прекъсване на уплътнителя) и нова допълнителна точка на заключване.

Системите Jansen Art са елегантни неизолирани системи за прозорци и вътрешнопреградни стени, които се характеризират с 1-/2- крили едноплоскостни прозорци с отваряне навътре по вертикална ос, едноплоскостни прозорци с отваряне навътре по горна хоризонтална ос и 50 mm строителна дълбочина и възможно най-малки видими ширини на профилите. Максималните размери са ширина до 872 mm и височина до 2.072 mm. Системата е тествана за звукоизолация до Rw=43 dB и е съвместима с Economy 50.

Системният производител прави подобрения и в топлоизолираните си системи за врати и прозорци Janisol HI. Вратите с предлагат с изпитване на взломоустойчивост в съответствие с EN 1627:2011 и клас на сигурност за еднокрили и двукрили врати RC2N, RC2 и RC3, както и антипаник функция по EN 179 и EN 1125 (пълен антипаник). Системата е оптимизирана и с нови многоточкови брави със стандартни и паник-функции B + E, с най-висок клас механична якост 4 ( съгласно EN 1192) и клас на висока трайност 8 (1 милион цикъла съгласно EN 12400). Вратите могат да бъдат проектирани без праг и се характеризират със скрит обков, който включва интегрирани брави, скрити панти и скрити носачи. Прозорците Janisol HI са устойчиви на взлом (тествани съгласно EN 1627:2011) и отговарят на най-високите изисквания за безопасност и дизайн до клас на сигурност RC1N, RC2N, RC2 и RC3 до 2.800 mm височина.

При фасадните и покривни конструкции Jansen подобрява системата си VISS, която предлага три приложения – VISS стандартно покривно остъкляване с ширина 50+60 mm, VISS стандартна апликационна покривна конструкция с ширина 50+60 mm, съединяване чрез заваряване или чрез болтове и VISS противопожарно покривно остъкляване с ширина 50 mm и RE30-60, REI 30/45/60. Системата се характеризира с дебелина на запълващия елемент до 70 mm, водонепромокаемост RE 1.200, устойчивост на вятър 2.000 Pa и клас на въздухопропускливост АЕ (750 Pa).РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо