СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Hоrmann представи нова дизайнерска повърхност за гаражни врати

Hоrmann представи нова дизайнерска повърхност за гаражни врати

Hörmann разработи специална технология на печат, която позволява върху гаражните секционни врати да се изобразяват с фотореалистично качество най-различни дизайни. Резултатът е новата гладка повърхност Duragrain, която осигурява уникално разнообразие в оформлението на гаражните врати. На изложението BAU 2019 Hörmann представи за първи път гаражни врати с тази нова повърхност.

Освен безопасността, комфорта и топлоизолацията съществена роля за дома има и неговата визия. Дизайнът на гаражната врата допринася значително за това. Индивидуалността е коз, модерната визия на дърво, бетон или ръжда се радва на увеличаващо се търсене. На изложението BAU Hörmann представи нова технология на печат за гаражни секционни врати, с помощта на която дървесни декори и модерни дизайни, като например бетон или ръждива стомана, могат да се изобразят с фотореалистично качество. Следователно повърхността Duragrain създава изцяло нови, разнообразни възможности за оформление на гаражните врати.

Гаражните секционни врати Hörmann с модерната обшивка на L-линии се предлагат в 24 декора Duragrain с фотореалистично качество. Сред тях са например „ръждива стомана“, „бетон“ и различни видове дървесина като „white oak“, „бамбук“ или „тиково дърво“. Тези мотиви се изобразяват върху гаражните врати Hörmann детайлно, с неизбеляващи цветове и много реалистично изглеждащи, като накрая се запечатват с устойчив защитен лак за постигане на трайно красива визия на вратата.

Също така повърхността Duragrain е устойчива на UV лъчи и драскотини, така че дизайнът няма да се увреди нито от избеляване, поради често излагане на слънчевите лъчи, нито от появата на дребни драскотини.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини