СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Ново поколение газови пароовлажнители от Condair

Ново поколение газови пароовлажнители от Condair

Поддържането на коректни нива на влажност е все по-ключово за много приложения, особено в индустрията. Поради големите обеми, наличието на вентилация и технологичните процеси в такъв тип помещения, често има нужда от големи количества добавена влажност, за да се поддържат параметрите на средата в определени граници. Това обикновено е свързано и със сериозна консумация на енергия. В такива ситуации изключително подходящо е използването на газови пароовлажнители. Те предлагат висок капацитет на овлажняване при ниски експлоатационни разходи. Икономията, която може да се постигне в сравнение с аналогичен електрически уред, може да достигне 60%, което осигурява много бързо изплащане на инвестицията, особено при високи капацитети.

Серията газови пароовлажнители Condair GS се предлага с шест различни типоразмера, които позволяват постигане на капацитети от 10 кг/час до 240 кг/час. Тъй като енергийната ефективност е от изключителна важност за Condair, компанията е разработила две системи за оползотворяване на отпадната топлина. В единия случай тя може да бъде използвана за подгряване на входящия въздух в климатична камера. Системата е абсолютно безопасна и е сертифицирана от най-голямата институция за изследване на системи за газ и вода в Европа – DVGW.

Ако няма възможност за оползотворяването на топлината по този начин, то тя може да бъде използвана за подгряване на захранващата вода за пароовлажнителя. Като добавим към тези опции оптимизирания контролер с LCD дисплей, който позволява свързването на уреда към най-различни системи за сградна автоматизация, както и версиите за монтаж на открито, то уредите от серията Condair GS на практика са подходящи за всякакви приложения за овлажняване, където е осигурено газоснабдяване.

Повече информация можете да получите на сайта на Condair, както и от специалистите на Климасет - официален вносител на марката за България.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини