СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 4, 2019

Динамиката на строителството у нас донесе позитиви за образованието и иновациите в бранша

Разговор с инж. Красимир Христов, управител на RÖFIX България

Динамиката на строителството у нас донесе позитиви за образованието и иновациите в бранша

Г-н Христов, в каква посока се развива компанията? Кои са целите и акцентите в работата Ви?
RÖFIX България се развива в правилната посока, в това вярвам твърдо. Продажбите ни за последните 10 години се увеличиха над три пъти. Наложихме се като пазарен лидер в редица продуктови групи, както и като най-големия доставчик на насипни продукти чрез силозна техника, с което сме доста разпознаваеми. Целта ни е да поддържаме високия стандарт на качество на продуктите и гъвкаво сервизно обслужване, като се стремим да разгръщаме и добавената стойност на стоките. За екипа на RÖFIX е важно да възпитава у потребителите на стоки и услуги в бранша стремеж към качество - не само на продукта, но и на изпълнението, търсене на професионална консултация и намирането на сертифицирани системни решения. Силен акцент тази година слагаме на RÖFIX бетона в торби, на широката гама от еластични и устойчиви лепила за плочки, на леки и на топлоизолационни мазилки, на иновативни топлоизолационни системи, на екологични варови продукти от т.нар. „зелена серия“ и др.

Тази година организирахте второто издание на BAUFEST RÖFIX и приятели. Разкажете за инициативата.
BAUFEST RÖFIX и приятели 2019 премина под знака на огромен успех и това може само да ме радва. Идеята се роди сред екипа ми преди доста време, но трябваше да улегне и да се потърси най-правилната реализация. Води ни желанието да съберем на едно място всички от строителния бранш, за да се забавляват със свои приятели и бизнес-партноьри, както и да осъществят нови полезни контакти. Вярвам, че хората, които се забавляват заедно, работят по-сплотено и мотивирано. Тазгодишното издание събра на едно място над 5300 гости. По традиция имаше музика, скара и бира, много игри и активности, носещи над 5000 награди включително и турбозолна машина за мазилки на Maltech на стойност 10 000 лв. Колегите от бранша дадоха индикация за голям интерес към подобна инициатива и тя вече е търсено и очаквано в бранша събитие. Сред гостите имаше и майстори, инвеститори, архитекти, студенти по архитектура и пр. Накратко – голям купон!

Като казахте студенти, как бихте коментирали състоянието на пазара от гледна точка на неговата динамика и подготовката на кадри и специалисти?
Моето мнение е, че строителният бранш през последните години се развива доста динамично. Разбира се, има и спадове и пикове, но като цяло тенденцията е изключително позитивна. Динамиката на строителството у нас донесе предимно позитиви за образованието и иновациите в бранша. Навлязоха много иновации, търсят се различни, неконвенционални строителни продукти и решения, промени се мисленето на българина. Аз съм очарован от младото поколение, което се образова и се развива в нашия сектор. Младите специалисти имат силно развит усет към иновативния, дигиталния, към рационалния, към радикалния подход в архитектурата и строенето. Неслучайно RÖFIX участва активно в работата със студентите, като си партнира по архитектурни, реставрационни проекти, практики, демонстрации и обучения с УАСГ, с ВСУ, със строителните и архитектурни гимназии и висши училища в страната, с БАИС и пр. Процесът е взаимен – и ние се учим от тези ентусиазирани млади хора.

Няколко думи за бъдещите планове на RÖFIX.
Както знаете през изминалата година RÖFIX отбеляза 130 години от създаването си и 15 години от стъпването на марката на българския пазар. През този период в България отворихме два завода – в Септември и в Нови пазар. Сега сме изправени пред ново и дългоочаквано предизвикателство - предстои откриването на трети завод в град Сливница. Инвестицията е за над 12 млн. лв., а новите работни места ще са за 30 души. В момента основна наша задача е да увеличим производството на продукти в България и да ограничим вноса им от други заводи на марката в Европа. Щастлив съм, че се развиваме толкова бързо и динамично. Това преди всичко е резултат от много целенасочена работа и професионализма на целия екип, за което съм изключително благодарен на колегите.Рьофикс

София 1000,


Реклама