СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 4, 2019

Поставиха началото на мащабен ремонт в Интер Експо Център

Поставиха началото на мащабен ремонт в Интер Експо Център

Началото на внушителен ремонт, който ще преобрази цялостно облика на Интер Експо Център, постави разрушително парти, което събра повече от 200 представители на събитийната индустрия в България, журналисти и лица от шоубизнеса.

Стъпвайки на десетилетната си история и опит, Експо Центърът започна подготовка за реализацията на нов проект - изцяло нова платформа, която ще съчетае традицията с иновациите. Мащабният ремонт ще продължи до края на август.

Модернизация и мултифункционалност са ключовите черти, които личат от първите показани визуализации. Изцяло ще бъде преобразена емблематичната зала „Витоша“, която от септември вече ще е оборудвана съобразно най-новите тенденции в аудио и визуалната техника. Благодарение на своята правилна форма, висок таван и липса на колони, залата позволява преобразуване във всякакъв формат, така че да бъде подходяща за всеки тип събитие. Акустиката в нея ще бъде обновена с най-висок клас материали от немски доставчици. Осветлението също ще бъде изцяло подновено и модернизирано, като ще се заложи на технология Dali от ново поколение - природосъобразно и щадящо очите. Грижата за природата и усещането за натуралност ще присъства и във всички останали компоненти на залата. При изграждането на интериора се залага на материали от естествена дървесина. Надградени ще бъдат и интерактивните възможности. Зала „Витоша“ ще бъде оборудвана с последно поколение curved екран, който благодарение на своята вдлъбната форма ще позволява 360-градусова визуализация, следвайки човешкия поглед и създавайки по-широка панорамна гледка.

В помещение, което лесно да се трансформира и да може да увеличава капацитета си спрямо нуждите на ползвателите, ще бъде превърната зала „Родопи“. Специални подвижни стени ще позволят към залата да се приобщава и фоайето, с което пространството значително ще нараства.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини