СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 4, 2019

Преносима машина за скосяване на тръби, модел B-500 от RIDGID

Преносима машина за скосяване на тръби, модел B-500 от RIDGID

Как можем да превърнем един сложен процес, който обикновено изисква няколко дни, екип от специалисти и редица инструменти, до проста и прецизна операция, извършена за няколко часа от само един техник без предишен опит?

Отговорът е: с компактно и лесно за работа оборудване. Става дума за скосяване на тръба или метален лист. То се извършва в строителството, минното дело, нефтената и газовата инфраструктура, корабостроенето, горското и селското стопанство, като част от подготовката за заваряване.

Скосяването с традиционни способи може да бъде трудно, независимо от дългия опит на работника и типа на материала. В повечето случаи успехът отнема часове, дори дни, в проби и грешки.

Добрият резултат изисква два ключови елемента: отлично оборудване и обучени хора. В началото на 2016 RIDGID представи на европейския пазар компактна машина за скосяване на тръби и листов материал. Машината B-500 тежи само 24 кг. и е проектирана да намали влиянието на човешкия фактор върху крайния резултат. B-500 е проста за използване, така че оператор без предишен опит може да изпълни перфектно скосяване.

Процесът е подобен на струговането с използване на шест ножа, които работят едновременно и скосяват под три ъгъла (37.5°, 30°, 45°), покривайки процедурите по скосяване. Благодарение на точността на ъгъла на скосяване B-500 изисква само едно преминаване по обиколката на тръбата или по листа. Може да обработва тръби с диаметър 3 ½“ и по-голям и листов материал от черна и неръждаема стомана.

Професионалните инструменти за обработка на тръби, изследване и почистване на канали, пресоване, диагностика и локализиране, електрически инструменти и много други, марка RIDGID, се предлагат на българския пазар от компанията Интелипауър.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама