СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 4, 2019

Среща на победителите в Ideal Standard Баня на годината с дизайнера Роберто Паломба

Среща на победителите в Ideal Standard Баня на годината с дизайнера Роберто Паломба

„Добре създаденият дизайнерски проект напълно надхвърля неговата функция и остава вечен”, това сподели световноизвестният архитект и дизайнер Роберто Паломба при срещата си с победителите в 15-тото издание на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“. Българските архитекти и дизайнери споделяха мнения, задаваха въпроси, черпиха вдъхновения и идеи в студиото на „Палоомба Серафини“ и от посещенията в емблематични точки на дизайна и архитектурата в Милано.

За сътрудничеството си с Ideal Standard Паломба показа проектите, по които работи студиото и какво стои зад този дизайн. Той сподели: “Ползването на емблематичен дизайн, като този на Conca (Конка), създаден от майстор на дизайна Паоло Тилке (1972), на когото се възхищавам, откакто съм започнал кариерата си, е едновременно и вълнуващо, и плашещо. Изключително съм горд от резултата и вярвам, че успяхме да пресъздадем дизайн, който отговаря на съвременните тенденции, като същевременно запазва уникалия и изтънчен характер на оригинала.“ В съвременната интерпретация от Лудовика и Роберто Паломба са запазени геометриите и чувствените детайли на оригиналния дизайн на колекцията, но благодарение на напредналите производствени технологии на Ideal Standards е възможно и ново по-високо ниво на чистота в дизайна, немислимо през 70-те години.

„Това, което трябва да създаваме, е добри продукти. Продукти, които хората да използват. Смята се, че не можеш да бъдеш архитект, ако не си известен архитект; не можеш да бъдеш дизайнер, ако не си известен дизайнер. Аз вярвам, че може. Това е следствие, а не цел. Това, което трябва да правим, е да създаваме добри продукти с добри качества полезни за хората“, посъветва Паломба българските архитекти и дизайнери.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама