СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 4, 2019

Hormann представи новости в областта на болардите

Hormann представи новости в областта на болардите

След като през 2017 г. компания Hörmann започна да предлага системи за контрол на достъпа като боларди, роуд блокери и прегради с шипове, тази година в рамките на изложението BAU производителят представи новости в областта на болардите. Серията High Security Line се допълва с автоматичните боларди A 275-M30-900 E и A 275-M50-900 E. Те разполагат с двигател без четки, устойчив на износване поради липсата на плъзгащи контакти, и предлагана като опция аварийна функция EFO, предлагана за първи път на пазара.

Продуктите от серията High Security Line на Hörmann осигуряват контрол на достъпа в области с висока степен на сигурност - правителствени сгради, летища, терени за провеждане на мероприятия и др.. Електромеханичните боларди могат да се издигат и спускат автоматично. В сравнение с хидравлично задвижваните боларди отпада инсталирането на хидравлични компоненти и проверката на налягането и нивото на маслото. Ето защо електромеханичните боларди на Hörmann намират приложение и при строги ограничения в областта на опазването на околната среда, както и при екстремни температури. Функцията за плавно потегляне/спиране позволява изключително тихо издигане/спускане на болардите без вибрации. В случай че бъдат оборудвани с опцията EFO (Emergency Fast Operation), те могат да се издигат в рамките на около 1,5 секунди.

Болардите за висока степен на сигурност A 275-M30-900 E и A 275-M50-900 E се характеризират с голяма устойчивост на удар от превозни средства. В зависимост от съответната енергия при удар преминаването се възпрепятства напълно или се забавя значително. Това се доказва със сертификации от международно признати краш тестове. Например сертифицираният в клас M30 болард A 275-M30-900 E издържа на удар от камион с тегло около 7,5 тона, движещ се със скорост около 50 км/ч, а сертифицираният в клас M50 болард A 275-M50-900 E - на удар от камион с тегло около 6,8 тона, движещ се със скорост дори около 80 км/ч.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама