СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 4, 2019

Грундове от Кнауф за всяка основа

Грундове от Кнауф за всяка основа

Коя е перфектната повърхност? Тази, която е устойчива и здрава в продължение на времето. Какъв е начинът да се постигне? Отговорът е лесен – с подходящия грунд, с който да се подготви основата преди да се нанесат мазилката и довършителните материали. От съществено значение за подобряването на повърхността е свързващият компонент между отделните слоеве. Подготовката на основата е необходима, така както стабилният фундамент на всяка къща. Грундовете обработват повърхността, уеднаквявайки хигроскопичността є преди полагане на мазилката и довършителните материали. Стената, таванът или подът се обработват с различни продукти, изпълняващи определена функция. Кнауф България предлага оптималната комбинация за всяка основа, която гарантира дълготрайност и здравина на финишния слой.

Контактен грунд Knauf Betokontakt за гипсови мазилки върху бетон и слабо попиващи повърхности. Пигментиран е в розово на базата на алкално устойчива синтетична смола с кварцов пясък. Нанася се на закрито върху: монолитен бетон и готови бетонни панели; бетонни тавани от отделни строителни елементи; EPS и XPS изолационни материали; други плътни, непопиващи повърхности, като адхезионни мостове съгласно DIN 18550.

Контактен грунд за силнопопиващи повърхности Knauf Grundiermittel е дисперсия на база изкуствена смола с висока устойчивост на химически разтвори. Използва се във вътрешни помещения като основа върху силно абсорбиращи повърхности, като газобетон и тухли. Грундът е концентрат и се разрежда до 1:4 с вода за тухли и до 1:5 с вода за газобетон. Прилага се преди нанасяне на мазилката за предотвратяване на риска от т.нар. „прегаряне на мазилката“ и за да подобри адхезията на основата.

Грунд преди шпакловане и полагане на лепила за керамични плочки - Knauf Finish Grund. Подходящ за нанасяне върху тухли преди полагане на гипсови мазилки. За полагане върху гипсови мазилки преди финишна шпакловка. Основа за полагане на лепила за керамични плочки. Готов е за употреба.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини