СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 4, 2019

Обогатихме портфолиото си с нова гама професионални машини Raider Industrial

Разговор с инж. Красимир Петков, бранд мениджър на Raider

Обогатихме портфолиото си с нова гама професионални машини Raider Industrial

Инж. Петков, в началото споделете с читателите за дейността Ви, пазарното присъствие и развитие през годините.
Евромастер Импорт Експорт е българска компания, основана преди 27 години, и днес заема водещо място на пазара на електрически, бензинови и пневматични машини и инструменти в България. Нашите собствени брандове Raider и Topmaster са добре познати както сред домашните майстори, така и сред професионалистите в сферата на строителството, дървообработването, металообработването, авторемонтите и много други.

Дейността на компанията е позната и на международния пазар, като през последните години постигнахме значителен растеж в много страни в Западна и Източна Европа, Африка и Близкия Изток. През 2007 година бе открита и дъщерна компания в Румъния.

Компанията разполага с гама от над 5000 продукта, разпределени в осем собствени търговски марки. От 2016 г. сме официален представител на германската марка за професионални електроинструменти Metabo.

Обогатихте портфолиото си с нова гама професионални машини Raider Industrial.

Бихте ли разказали повече за марката, отличителни характеристики, предимства и приложение?
Raider е много добре позната марка на българския пазар. Към днешна дата продадените машини Raider надхвърлят 2 000 000 бройки.

През 2000 г. Евромастер Импорт Експорт представи на пазара Raider Power Tools – електроинструменти за хора, които притежават необходимите умения да майсторят с ръцете си, изпитват вътрешна потребност и удоволствие или им се налага да подобряват средата, която обитават – дом, вила, градина и т.н

През 2006 г. на пазара излиза Raider Pro - серия за потребители, основно занаятчии, които изкарват хляба си с дейности, изискващи производителни, удобни за работа, здрави и надеждни електроинструменти.

Като естествен процес на нашето развитие през 2017 г. представихме на пазара Raider Industrial - за работещи в индустриални производства, строителство и други дейности, които се нуждаят от високопроизводителни, минимално уморяващи и най-вече издръжливи на високи натоварвания и продължителна работа машини.

Как се развива до момента марката на нашия пазар? Какви нови модели вече се предлагат?
Към момента на българския пазар се предлагат 29 машини от марката Raider Industrial, в това число: акумулаторни бормашини и гайковерти, ударни бормашини, перфоратори, къртачи, ъглошлайфи, полирмашини, виброшлайфи, прободни триони, циркуляри, рендета, лентови шлайфове, оберфези, пистолети за горещ въздух и други. Те вече успешно работят в различни предприятия в сферата на металообработването, строителството, мебелното производство, авто сервизи и много други. Получаваме положителна обратна връзка от нашити клиенти и вярваме, че усилията ни са насочени в правилната посока.

Електроинструментите RAIDER Industrial се предлагат обичайно с 3-годишна гаранция, като за някои тя достига и 5 години. С грижа към клиента, разчитащ в производствената си дейност на тези инструменти, за тяхната поддръжка Евромастер Импорт Експорт е създала специална система на сервизно обслужване ‒ „от врата до врата“. След телефонно обаждане на клиента куриерска служба взима и връща ремонтираната машина в рамките на 3 до 4 денонощия. На клиентите се пести време и грижи, а всички разходи са за сметка на Евромастер Импорт Експорт.

Бихте ли казали как ще продължите успешното си развитие?
Развитието на бранда може да се проследи и в новия продуктов каталог на Raider, който включва 1500 артикула, от които 295 съвсем нови продукта. Ще продължим да работим в посоката да осигуряваме на нашите клиенти и партньори продукти, задоволяващи изискванията на динамично развиващия се бизнес.Реклама