СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 6, 2019

Решения от SCHUCO при системите за жилищни сгради

Решения от SCHUCO при системите за жилищни сгради

Марката SCHÜCO, представена на българския пазар от фирма Алукьонигщал, предлага многообразни решения за фасади, врати, прозорци и плъзгащи се системи от алуминий и пластмаса както за екстериорнен, така и за интериорен дизайн.

С новото поколение алуминиеви прозорци AWS (Aluminium Windows System) SCHÜCO създава системни решения, които отговарят едновременно на всички изисквания. Функционалните предимства се свързват с архитектурните и творческите аспекти. В малко на брой, един с друг съгласувани компоненти, се обединяват характеристики като висока топлоизолация, малка строителна дълбочина и тесни видими ширини. Те поставят нов стандарт при топлоизолацията и едновременно с това разширяват възможностите за архитектурно конструиране. SCHÜCO непрекъснато подобрява своите системи. Именно затова е голямо и разнообразието на разработените системи за алуминиеви прозорци : AWS 65, AWS 70.HI+, AWS 75.SI+, AWS 90.SI+.

Алуминиевите системи за врати и входни портали на SCHÜCO ADS (Aluminium Door System) отговарят на най-високите изисквания за надеждност и функционалност. Освен атрактивна визия те осигуряват не само безпрепятствено отваряне и затваряне, особено при по-натоварен човекопоток, а и пожаробезопасност и защита от влизане с взлом. Най-често използваните системи за врати са алуминиевите: SCHÜCO ADS 65, ADS 70.HI, ADS 75.SI, ADS 90.SI.

Марката SCHÜCO е застъпена на пазара и със системните си решения за плъзгащи врати от алуминий ASS (Aluminium Sliding System). Те се характеризират с предимства като достъп до повече светлина, съвременен дизайн, защита срещу влизане с взлом, множество типове на отваряне и цветово многообразие. Високо топлоизолираните плъзгащи системи разширяват жилищното и работното пространство. Зимните градини и балконите лесно могат да бъдат обединени със затворените площи и по този начин се създават нови, по-големи помещения. В зависимост от начина на отваряне системите се делят на: топлоизолирани системи за врати тип „повдигане и плъзгане“: Schüco ASS 50, Schüco ASS 70.HI, ASE 60, ASE 80.HI; оптимизирани системи тип „хармоника“: Schüco ASS 70 FD и ASS 80 FD.HI; достигащите до максимална трансперантност системи от вида Panorama Design: Schüco ASS 77 PD.HI и Schüco ASE 67 PD; системи за врати и прозорци тип „фолксваген“ (PASK).

С иновативния си подход в системното строителство Schüco предлага решения и от пластмасови компоненти с цел ефективна топлоизолация и в отговор на най-високите архитектурни изисквания. Чрез пластмасовите системи за прозорци и врати могат да бъдат реализирани икономични и с висок стандарт пасивни и нискоенергийни сгради. Многообразната гама от аксесоари дава възможност за висока системна сигурност и надеждност. Най-често използваните системи за прозорци са : SCHÜCO Corona CT 70 AS, LivIng 82 AS/MD, LivIng Alu Inside. Пластмасовите врати с плъзгане откриват съвсем нови перспективи за атрактивното пространствено оформление. Те дават възможност за елегантна, светла архитектура на най-високи техническо ниво. Пластмасовата плъзгаща се система Schüco LivIngSlide е с отваряне от типа „повдигане и плъзгане“ и не отстъпва по характеристики на алуминиевите системи за плъзгащи врати. Тя също гарантира отлична топлоизолация. Системата се характеризира с клас на сигурност RC 2 и с възможност за изпълнение с алуминиева капачка.

Богатият асортимент от фолиа на Schüco с над 170 универсални цветове и дървесни декори, както и атрактивната комбинация от ПВЦ и външна алуминиева капачка при всички пластмасови системи Schüco, предлагат много възможности за изграждане на цялостната визия на сградата.

Много скоро предстои стартирането на продажби и на нова, напълно достъпна за българския пазар безкомпромисна алуминиева система за прозорци на Schüco. Бъдете от първите, които ще получат подробна информация за системата и вземете оферта с преференциални цени. Свържете се с търговките представители на Алукьонигщал.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини