СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 6, 2019

Осветление от Бронлайт в ресторант Корията

Осветление от Бронлайт в ресторант Корията

Нов тип потребителско изживяване, създадено от екипа на Бронлайт, чрез интелигентна система за осветление Philips Dynalite и иновативното осветление Colorkinetics, проектирани от Бронлайт, превръщат ресторант Корията в място с послание. Игра на светлина и цветове, деликатно комбинирани светлинни потоци и внимателно подбрани осветителни тела стоят в основата на елегантната обстановка, с която ресторант Корията приветства своите гости. Осветлението подчертава архитектурните и интериорни елементи наподобяващи шевица, които унифицират вътрешните и външни пространства на един цялостен и завършен комплекс.

Екстериорът на сградата напомня на бродерия на риза от българска народна носия. Осветлението, по четирите страни на бялата фасада, е в цветовете на националния флаг – бяло, зелено, червено. Всички светлинни ефекти са постигнати, чрез комбинация от RGB цветни и бели LED осветителни тела ColorKinetics.

Интериорното осветление също залага динамични цветни RGB сцени, които създават както цялостното амбиентно осветление, така и светлинни акценти, подчертаващи орнаментите от бродерия в тъканите и щорите. RGB осветителите са интегрирани деликатно в стените и тавана, като дори барът представлява осветена конструкция. В контраст с цветната атмосфера и като връзка и естествено продължение на екстериорното решение за осветяване на входа, е таванът тип Барисол с бяла светлина, който приветства и изпраща посетителите на ресторанта.

Упеавлението чрез Color Kinetics контролира цветното RGB осветление и настройката на различните светлинни сцени, като се създава динамично осветление, което стои в основата на цялостния интериорен проект. Philips Dynalite отговаря за фините настройки, димирането на осветлението, неговото включване и изключване съгласно програмиран предварително астрономически часовник. По този начин осветителната система постига значителна енергийна ефективност, редуцира оперативните разходи, като не прави компромис с високото качество на светлинните потоци.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини