СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 6, 2019

Стартира строежът на логистичен център на фирма Санитекс Пейпър Продуктс

Стартира строежът на логистичен център на фирма Санитекс Пейпър Продуктс

На 10.09.2019 г., в Костинброд, с тържествен водосвет се пристъпи към символична първа копка и от този месец стартират строителните дейности за Санитекс. Строителната площадка се намира в Промишлената зона. На тържеството присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, общински съветници, представители на бизнеса, партньори, колеги и служителите на фирмата.

Г-н Уалид Гарби – изпълнителен директор и собственик на Санитекс Пейпър Продуктс, откри тържествената част и обясни бъдещата инвестиция на новия логистичен център. Това е първата логистична база на фирмата. Проектът е на стойност 10 мил. лв. и ще се изпълни на 3 етапа. Ливанският инвеститор в община Костинброд е сред първите компании, превърнали се в сериозен инвеститор в България. Г-н Гарби е успял да утвърди бранда Санитекс и продължава да разширява и облагородява бизнеса в сферата на производство на различни продукти, като индустриална хартия, джъмбо рола, тоалетна хартия, салфетки, санитарни кърпички, домакинска хартия и др.

Компанията е производител на тишу и тоалетна хартия на българския пазар. Продуктите на Санитекс се изнасят и за страни като Гърция, Турция, Македония, Румъния.

Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, поздрави присъстващите и заяви, че бизнесът в община Костинброд има благоприятно място за развитие и утвърдилите се компании започват да разширяват своя обсег, а новонастанили се фирми стартират своето развитие в община Костинброд, заради доброто логистично място.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини