СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 6, 2019

Мисията ни е да предлагаме качествени и модерни цялостни решения в системите за сигурност

Разговор с инж. Анатолий Жиянски, търговски директор на СисТех България

Мисията ни е да предлагаме качествени и модерни цялостни решения в системите за сигурност

Анатолий Жиянски е магистър инженер електроника и автоматика и магистър по икономика, завършил със специална награда за забележителни резултати. От 2001 до 2012 година работи като директор следпродажбено обслужване за марките FIAT, Alfa Romeo, Lancia и FIAT-LCV, и като маркетинг мениджър следпродажбено обслужване и специални проекти за Toyota. В практиката си е развивал редица концепции и политики за успешни търговски модели в обслужването на ритейл и корпоративни клиенти. От 2012 г. е търговски директор на СисТех България и към днешна дата работи заедно с екипа по внедряването на Total Value Distribution в България.

Инж. Жиянски, бихте ли споделили в началото на разговора, как се развива компанията? Изминалата година беше съпътствана с някои промени, разкажете ни за новостите.
Изминалата година беше изключително ползотворна за компанията, свършихме доста работа и постигнахме конкретни резултати от нея. Повечето от вашите читатели най-вероятно вече знаят, че на 15 ноември 2018 година променихме името на компанията от РАК на СисТех България. След 25 години успешна дистрибуция на решения и системи за сигурност в България и Сърбия и с повече от 1 500 настоящи B2B партньори на услуги за сигурност, интеграция и развитие, подобрихме процесите си с цел още по-ефективно обслужване на B2B партньорите и популяризиране на СИСтемите/ТЕХнологиите за сигурност. Промяната съпътства и новата ни концепция за Total Value Distribution - цялата добавена стойност на дистрибутора инвестирана максимално в системните интегратори и B2B партньорите ни. В началото на 2019 година проведохме национална серия технически обучения за нашите партньори. След това, пак национално, проведохме представяне и откриване на новия търговски сезон с актуални решения и технологии от световните производители. Проведохме също и обучения с Honeywell Security Systems, Dahua Technology, EBS Active track, Forteza и др. Нашата мисия е да предлагаме на своите партньори качествени и модерни цялостни решения в системите за сигурност, за това се стараем те да са подготвени и да разполагат с най-модерните световни постижения на техниката, като гарантираме разнообразие по цена и клас.

Какъв е фокусът на работата Ви към момента?
Завишените изисквания на инвеститорите за все по-комплексни, гъвкави и интерактивни СИСтеми и ТЕХнологични решения налагат създаване и проектиране на интелигентни и интегрирани решения за сигурност. Затова създадохме отдел „ Проекти“, който се грижи за подготовката и цялостното разработване на решенията и подготвя пълен проект, КСС и документация за различните специалности и системи. Можем да се похвалим вече с проектирането на системите за сигурност на емблематични за градовете строителни проекти в София, Бургас, Стара загора и т.н. Ние проектираме различни слаботокови системи съвместно с партньори, електро проектанти, консултанти, архитекти, архитектурни бюра и инвеститори. Подчертавам, че проектантите ни имат нужната квалификация и опит. Целта ни е да предоставим нужното решение, да улесним работата ви като проектираме исканите системи за видеонаблюдение, LAN мрежи, видеодомофонни системи, пожароизвестителни системи, сигнално-охранителни системи, системи за управление на достъпа, озвучителни и оповестителни системи и др. При създаването на решенията ни ние спазваме установения бюджет, съществуващите стандарти, законови норми и изисквания за проектите в съответната част. Използваме широка комбинация от инженерни и технически решения според клиентските нужди, обект, бюджет и изисквания.

Споделете за нови партньорства и с какво обогатиха дейността Ви.

Ние всекидневно и прецизно разширяваме продуктовото си портфолио и следим за качеството на техниката, която дистрибутираме. Някои от новите решения са паркинг бариери DEA и заключващи механизми на DORCAS, доказани световно известни производители на качествена техника за сигурност. Освен чисто продуктово и технологично, ние се развиваме и в работата си с различни партньори от сектори като Търговски вериги и дружества, Facility компании, афилиейт компании, индустриални и производствени сектори и др. С годините решенията за сигурност стават все по-специфични, къстомизирани и конкретни за нуждите и ползите на съответния проект. През тази година проведохме серия събития с различни сектори на бизнеса, които ни дават ясна представа какви са нуждите им и към какво да се стремим. За нас е важно като дистрибутор да можем да покрием всички технологични и специфични изисквания на ползвателите на системите. Изкуственият интелект (AI) например навлиза все по-силно в решенията за сигурност и контрол и компаниите инвеститори все повече търсят ползите от него. Функции като Fish-eye – визуализация на обекта с една камера тип „рибено око“, Горещи точки (Heat Map) – визуализация на зони със силен/слаб интерес, People counting - влизане и/или излизане на хора в определена зона са вече съвсем нормални и използвани функции за контрол, анализ, управление и коригиране на дейността в съществуващи и нови търговски обекти. За превенция в индустриални обекти например се използват термални камери, тъй като засичат и най-малката промяна в температурата. Системите за контрол на достъп дават пълна информация за движението и посещенията на помещения, ограничават достъпа на различни лица и имат пълен набор справки работно време. Както и по-висок клас системи с лицево разпознаване или пръстов отпечатък за разрешаване на достъп. Всички системи могат да се настроят с вдигане на аларма или нотификация при различни, предварително зададени условия.

В заключение, какви цели и приоритети сте си поставили, свързани с бъдещото Ви пазарно присъствие и развитие?
Продължаваме да се развиваме, основната ни цел е да не даваме обещания, а актуални работещи решения. Нашият отдел „Развойна дейност“ работи всекидневно с производителите за развитието на системите, тества функционалностите на решенията, прави тестове на системите в реална среда, дава ясна представа за възможностите на системите и функционалностите им на практика. По-този начин ние гарантираме на нашите партньори, на ползвателите и инвеститорите функционални и практични решения. През всички тези години сме доказали, че за нас е най-важно да отговорим на очакванията на нашите партньори.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо