СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 7, 2019

Legrand България представи серията за свързан дом Valena Life/Allure with Netatmo

Legrand България представи серията за свързан дом Valena Life/Allure with Netatmo

На 16 октомври 2019 г. Legrand България представи серията Valena Life/Allure with Netatmo, с която клиентите имат възможността да заживеят в един „умен дом“, чието инсталиране и управление е „лесно като детска игра“. Това става възможно като се заменят стандартните ключ или контакт със стартовия пакет Valena Life with Netatmo. Всеки допълнителен продукт или пакет с различна функция може да се поръча отделно и да се интегрира лесно.

„В последните години наблюдаваме сериозен интерес към продукти, свързани с автоматизацията на дома. По наши данни почти всеки трети човек притежава поне едно интелигентно устройство вкъщи. Ето защо Legrand постоянно работи в тази насока и сега представя на клиентите си в България продуктите от серията Valena Life/Allure with Netatmo, чрез които лесно да управляват осветление, отопление, щори за по-безопасен, по-комфортен и по-ефективен дом“, коментира Людмил Даскалов, управител на Legrand България.

Потребителите сега имат възможността да контролират гласово дома си с помощта на познатите Siri, Alexa или Google Assistant и да се справят безупречно с мултитаскинга. Иновативната серия Valena Life/Allure with Netatmo е съвместима с известни платформи като Apple HomeKit, Google Home, Amazon Echo, Somfy, Bubendorff, Netatmo или IFTTT, като дава възможност към системата да се добавя продукт на трета марка и така да се обогатят още повече функционалностите. Сега потребителите разполагат с унифициран контрол на осветлението, температурата, ролетните щори, електроуредите, използвайки приложението Home + Control на смартфона или таблета си, като всеки стандартен ключ и контакт може лесно да бъде заменен със свързан и да бъде интегриран в цялостната система, като се вписва отлично на правилното място.

Oсветление, отопление или щори. Всички продукти се подчиняват на командите, заедно или поотделно. Моделирането и управлението на „умния дом“ вече е максимално улеснено – от дистанция и с гласови команди.

С инсталация, лесна като на външна лампа, външната интелигентна камера с мощен прожектор уведомява чрез незабавен сигнал при идентификация на външен нарушител в дома заедно със снимка и видеозапис. Освен това тя генерира висококачествено видео и изпраща известие на смартфона, като междувременно запаметява запис и на включената microSD карта.

Домашната интелигентна камера позволява на потребителите си да бъдат винаги вкъщи, дори, когато не са. Настройката на интелигентната камера се реализира в рамките само на няколко минути – бързо и безпроблемно. Просто включете камерата и я поставете срещу входната врата.

Чрез функцията си за лицево разпознаване камерата позволява да бъдат записвани само „натрапници“, а членовете на семейството да бъдат изключени. Настройката на интелигентната камера се реализира в рамките само на няколко минути. Когато някой позвъни на входната врата, автоматично се трансферира видео повикване към смартфон устройството и получателят сам решава дали да говори с посетителя си – дори от разстояние.

Чрез интелигентния термостат на Netatmo отоплението може да се контролира дори дистанционно от смартфон, таблет или компютър. С помощта на вградената самообучителна функция, термостатът предвижда кога потребителят ще се прибере, за да включи отоплението предварително.

Интелигентната аларма за дим осигурява по-добра защита чрез изпратени в реално време сигнали към смартфона при регистрация на проблем. Това осигурява постоянен мониторинг на батерията, димния сензор и wi-fi връзката.

Интелигентните радиаторни вентили (Стартов пакет) позволяват да се управлява отоплението по отделно във всяка стая, за да съвпада с ежедневните ангажименти на семейството. При отворен прозорец сензорът им се задейства и те спират да работят, за да се пести енергия. Вентилите разполагат с boost функция и дават възможност за управление от разстояние и контрол на консумацията на енергия.

В края на 2018-та година Legrand придоби френския хардуерен старт-ъп Netatmo. Мисията на Netatmo е да разработва висок клас продукти, които превръщат дома в по-безопасно и по-удобно място.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини