СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

InspiredTech предлага умен хъб Homey Pro

InspiredTech предлага умен хъб Homey Pro

Той е съвместим с широка гама от над 50 000 безжични устройства и сензори. Системата за автоматизация на Homey се нарича Flow. Принципът на работа е следният: „Когато настъпи събитие Х, тогава направи действие У“, използва се, когато се свързват няколко различни устройства, които не са на Z-wave честоти, например контролери за лампи, прозорци, щори или сензори за врати.

Устройството работи със седем различни безжични технологии Zigbee, Z-Wave, WiFi, Bluetooth, Infrared, 433MHz и 868MHz. Разполага с 1GHz Dual Core CPU процесор, което му осигурява безпроблемна работа. Оперира с 1 GB RAM памет и можете да инсталирате над 40 приложения на него.

Самото устройство представлява преносима бяла пластмасова сфера с диаметър 12 см., с цветна LED лента. На самото устройство има USB порт за захранване, високоговорител и 3.5мм стерео жак. Изглежда много красиво и изчистено. Устройството разполага с ацелерометър и разчита само на безжичен Интернет.

Homey разполага с изключително лек софтуер и не се налага продължително ъпгрейдване, за да работи. Чрез Homey можете да контролирате вашите електрически уреди, щори, осветление, гаражни врати, входни врати и др. Работата с устройството се извършва посредством приложението Homey Desktop App. Също така можете да извършвате мониторинг и да получавате информация за консумираната ел. енергия, време за използване, температура и данни от различни сензори. Устройствата се асоциират със зони, например: хол, спалня, офис, кухня и т. н. Можете да си пуснете любимите песни, да намалите LED светлините на Homey, да настроите дата и час. Възстановяването на първоначалните настройки е доста интересно, обръщате Homey с главата надолу за 10 секунди. Homey поддържа Amazon Alexa, Google Assistant и Facebook Messenger, той е най-добрият умен хъб на пазара в момента за цената си.