СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

Новият регулатор за променлив дебит TVE от TROX

Новият регулатор за променлив дебит TVE от TROX

TVE е новият регулатор за променлив дебит от TROX, който прилага нов принцип за измерване на дебита и не изисква измервателна сонда.

Изискването за пестене на енергия често води до монтирането на по-големи климатични камери, което от своя страна води до по-ниски скорости на въздушния поток. Затова е необходимо да се промени принципът на измерване, за да се измери дори много малък обем. Друг често срещан проблем е мястото за монтаж или липсата му. Ето защо усилията за развитие трябва да са насочени към продукти, които са сравнително лесни и безопасни за монтаж и осигуряват добри резултати от измерването. С оглед на тези цели, TROX разработи нов метод за измерване и нов тип лопатка на клапи, за които вече е подадена заявка за патент. Новата лопатка на клапата е част от новите VAV регулатори тип TVE. Скоростта се измерва не със сонда или сензор, а със самата лопатка на клапата. Този иновативен дизайн позволява намаляване на дължината и помага да се осигурят точни резултати от измерването, дори и в случай на неблагоприятни условия по течението; при динамично измерване това е дори независимо от посоката на въздушния поток.

Предимства: Работи перфектно, дори и при неблагоприятни условия срещу течението; Връзката между положението на лопатката на клапата и диференциалното налягане се съхранява като характерно отношение в контролера; По-висока точност на измерване дори при ниски скорости на въздушния поток от 0.5 м/с; Номинални размери от 100, 125, 160, 200, 250 мм; Дебити от 14 м³/ч - 2300 м³/ч (4 л/с - 640 л/с); Обхват на дебита 1:25; Избор на статичен или динамичен преобразувател; Предлага се с Easy контролер, Compact контролер или Modbus RTU вариант за свързване към централната BMS; Посоката на въздушния поток не е критична, ако се използва динамично измерване; Бутонът за освобождаване на контролния компонент позволява лесна подмяна на компонента.