СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 1, 2020

Подемни платформи за висока ефективност при работа по фасадата от Platformi.bg

Подемни платформи за висока ефективност при работа по фасадата от Platformi.bg

Специализирани решения и услуги за строителството
Platformi.bg е специализирана компания за продажба и отдаване под наем на подемни платформи и хаспели за целите на строителството. На българския пазар е от 5 години. Основно фирмата е насочена към предлагане на решения за изграждане на фасади. В последните години в България стартираха проекти за саниране по Националната програма за енергийна ефективност, където основната дейност се извършва главно с подемни платформи. Предлагат се няколко вида подемни платформи – платформи за фасадно строителство, платформи за товари и хора (т. нар. хаспели) и платформи затворен тип за транспорт на хора – строителни асансьори. Предлаганите съоръжения са подходящи за всякакъв тип обекти.

Предимства на подемните съоръжения
Подемните платформи, са отличен заместител на традиционните скелета, като дават възможност за по-бърз работен процес. Платформите и хаспелите имат редица предимства, благодарение на които многократно облекчават работата на строежа. Материалите за строителните дейности се движат по фасадата заедно с работника и всичко, което му е необходимо, е до него на работната площадка. Спестяват се време и усилия на работника да качва сам всички тежки материали и инструменти. Носимоспособността на стандартните съоръженият които предлага фирмата, варира от 300 кг до 2 тона. Има и такива до 5 тона, но те са за по-специализирани проекти. Платформите покриват голям работен периметър – обхващат широчина от фасадата 28 метра и височина до 120 метра. Съоръженията се отличават с гъвкавост благодарение на различните адаптивни удължения, с които разполагат, и могат да се адаптират към различни фасади с по-разчупени форми. Но като най-съществено предимство е КПД, който имат тези съоръжения. Основно предимство е скоростта на работа с тези съоръжения, оттам и ефективността, която се постига - това е основното. Товарните платформи – хаспелите, се движат със скорост от 12 до 40 m/min, като скоростта зависи от това дали се превозват хора или товари. Съоръженията открит тип за превоз на хора и товари се движат със скорост до 12 m/min, съоръженията закрит тип до 60м/мин. Монтажът на съоръженията също се извършва бързо. За пример времето необходимо за монтаж на платформа 30 на 30 метра е около 6 часа. „В деня, в който ссглобим съоръжението на обекта и узаконим, може да се започне работа. „ - споделят от фирмата.

Референтни обекти на компанията
„Всички проекти, в които сме участвали, са предизвикателни, защото всеки си има своите особености и индивидуално решение. За последните 5 години имаме около 57 проекта. Последният голям е Сграда 3 от комплекса Garitage park, където инсталирахме 12 съоръжения за изграждането на остъклената фасада. Този проект вече върви към приключване. Друг интересен проект е София Тех Парк. Там започнахме работа от 20-я метър нагоре. Интересно в този проект е, че за първи път се използваше строителен асансьор по задание на клиента. Предизвикателни моменти имаше и в проекта за производственото предприятие на Smart Organic, където доставихме двуколонен хаспел с товароподемност 3 тона. Друг значим проект от портфолиото ни е доставката на двутонен хаспел за охладителната кула в предприятието на Девня Цимент. За кулата, която е с височина 120 метра, съоръжението е 100 метра и 23 cm. Сега работим по сграда Astoria tower. Сградата е с височина 55 метра. Монтирали сме хаспел и 4 платформи. На този обект е монтирана и най-голямата засега у нас платформа.“ - сподели г-н Лъчезар Цонков от Platformi.bg.

Фирмата участва и в редица инфраструктурни проекти, например: поддръжката на автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“, където съоръжения са монтирани за ремонта на стълбовете на мостовите съоръжения.



PLATFORMI.BG

087/ 77360060

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини