СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 3, 2020

Решения за достъпна жилищна среда от фирма Адапт БГ

Решения за достъпна жилищна среда от фирма Адапт БГ

Както в новостроящите се сгради, така и във вече съществуващите, осигуряването на достъпна среда е от съществено значение. Преодоляването на различни денивелационни препятствия е трудно, дори непосилно за много хора; не само хората с увреждания, а и семейства с бебешки колички и малки деца. Предвиждането на такава среда е заложено в действащите нормативни документи, по които се изготвят нови проекти, проекти за реконструкции, както и за вече съществуващи сгради.

Осигуряването на достъпна среда в съществуващи сгради в много случаи е трудоемка задача, тъй като се налагат допълнителни и преустройствени строително-монтажни дейности, поради факта, че не всяко стълбище отговаря на конкретни изисквания, размери и състояние. Постоянна достъпна среда, където няма изградени асансьори, или трябва да се изкачват стълби, за да се достигне до асансьора, се осигурява чрез стълбищни платформи, вертикални платформи, автоматизирани устройства за изкачване на стълби и рампи.

„АДАПТ БГ предлага богато разнообразие от съвременни методи за осигуряване на безпрепятствено преминаване от едно ниво на друго. Всяко стълбище е индивидуално само по себе си, затова ние обръщаме специално внимание на всеки един наш клиент и конкретния му случай. С помощта на голямата гама от решения за достъпност, които предлагаме, нашите клиенти могат да разчитат на бързо изпълнение, комфорт, безопасност и спокойствие.“ - коментират от фирмата.

Поставянето на съоръжения за достъпност е единственото решение за осигуряване на достъпна среда във всички видове сгради, според тяхното предназначение. Решенията на фирма АДАПТ БГ са индивидуално проектирани, за да се впишат в живописната архитектурна картина на нашето съвремие. За повече информация и контакт посетете сайта на фирмата.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини