СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 3, 2020

Можем да предоставим кофражни решения за предстоящи големи проекти

Разговор с инж. Мартина Гърневска, Член на Борда на директорите на Кофражна Техника

Можем да предоставим кофражни решения за предстоящи големи проекти

Инж. Гърневска, как се развива компанията?
Извънредното положение наложи промени и преструктуриране на почти всички бизнеси. Кофражна Техника се справи със ситуацията без забавяне на производствените графици и договори с всички клиенти. Концентрирахме усилия към запълване на свободния складов капацитет и увеличаване на наличностите от всички кофражни системи и сме щастливи, че можем с увереност да посрещнем нуждите на нашите клиенти с оглед на експедитивно обезпечаване на обектите с необходимия инвентар. Можем да предоставим кофражни решения за големи административни и инфраструктурни обекти, по които предстои да започне активно строителство в предстоящите месеци.

Споделете за кофражни решения, наложили се успешно в практиката.
Стоманен рамков кофраж, добре познат на българските строители от няколко години, остава най-използваната система, тъй като е съвременна система, способстваща решаване на разнообразни проблеми в кофражните работи. Стоманеният кофраж е приложим както за изпълнение на масивни бетонови елементи на инфраструктурни обекти, мостови конструкции, подпорни стени, едностранно кофриране и др., така и при административни и жилищни сгради, при които има високи изисквания за прецизност или видим бетон. За обекти без налична механизация и изискване за работа на ръка предлагаме олекотен кофраж (тип италиански) от дървени трислойни платна и стоманени профили с дистанциали с доставка до обекта на клиентите. С ниското си тегло, опростен монтаж, компактно съхранение и отлично съотношение цена/качество, този кофраж е подходящ за жилищно строителство, фундаменти, огради и др.

Разкажете за обекти, където са използвани Ваши решения.
Като компания, базирана в Пловдив, сме много щастливи, че строителството на многофункционалната сграда West point в Пловдив беше възстановено през тази година. Обектът, със своя специфичен дизайн, е емблематичен за района. В момента текат строителни работи на жилищните етажи, докато заведенията и търговските обекти на партерния етаж продължават да функционират. За West point предоставихме комплект Стоманен рамков кофраж за стени и колони за изграждане на всички секции от жилищните етажи. Проектът предвижда стени под ъгли, различни от правите. Специално за обекта сме произвели раздвижни ъглови кофражни платна с променлив градус, които позволяват използването им на няколко различни места по проект.

На ПСОВ Ямбол с нашия клиент Елит Строителна Компания също се работи със Стоманен рамков кофраж. За този проект за направата на метантанка с диаметър 20м и височина 12м използвахме полигонално наредени платна и трапецовидни компенсатори за постигане на окръжността. Предоставихме и модулни подпорни кули за направа на работна площадка за кофража.

При ПСОВ Чирпан работихме с Кръгъл стоманен кофраж, който е проектиран за кофриране на прави и криволинейни обекти с различни радиуси и е незаменим при изпълнение на пречиствателни станции, силози и др. Биобасейнът в Ямбол е с вътрешен диаметър 28,85м и височина 5,45м, като изискването е наливане по цялата височина без хоризонтална фуга.

Какви са очакванията и плановете Ви за развитие?
Нашата сила е в това да познаваме нуждите на строителния сектор и да предоставяме рентабилни кофражни решения, съобразени със спецификите на всеки обект. На базата на огромия опит, който притежаваме, предоставяме консултиране и съдействие през целия процес до завършване на обекта. Уверени сме, че с целенасоченост, последователност и общи усилия ще се справим с всички предизвикателства, пред които предстои да се изправим в сферата на строителството през втората половина на 2020. Очакваме в следващите месеци и през лятото да стартираме работа по редица ключови инфраструктурни обекти, които очакват финансиране.Реклама