СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 4, 2020

Вратите на Игъл Трейд преминаха успешен тест в реални условия на пожар

Вратите на Игъл Трейд преминаха успешен тест в реални условия на пожар

Игъл Трейд е една от първите фирми в България, която предлага пожароустойчиви врати с CE маркировка. Този тип врати са подходящи за всякакви сгради и са изключително търсени в обекти, където се налага отделяне на помещенията чрез пожароустойчиви врати. Редица са обектите, на които фирмата е доставила качествени и устойчиви продукти. Свидетелство за това са многобройните доволни клиенти и партньори. Един от тях дава и конкретния пример за успешно приложение на пожароустойчивите врати на Игъл Трейд.

Ето какво сподели г-н Иван Димитров, управител на верига магазини за бяла и черна техника, в чийто обект преди време се разразил пожар. „Преди около месец имаше голям пожар в наш обект в Бургас, намиращ се в сграда, отличена със „Сграда на годината“ за 2018 в своя клас. При възникналия пожар се разви много висока температура. Опасността идваше от складираните предимно хладилници и перални между двете помещения. Хладилниците са силно горими, тъй като съдържат в себе си кислород, който доразвива пожара. За силата на пожара допринасят и материалите, от които са изработени - изолационни материали, също силно горими. Пожарът бушува около 4 часа. Пожароустойчивите вратите, издържаха повече от предвиденото време и щетите бяха ограничени до минимум. Те не позволиха на пожара да се разпространи в целия магазин и по етажите на сградата. В съседния склад бяха запазени всички кашони, макар и малко опушени. След направения оглед бе констатирано, че вратите се оказват по-здрави от пожароустойчивата стена. Няма как да не дам най-високата оценка за вратите на фирма Игъл Трейд.”

„Високата оценка от нашите клиенти за поведението на вратите ни в условия на реален пожар е движещата сила, която кара Игъл Трейд да се развива и усъвършенства“- споделят собствениците.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо