СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 4, 2020

Системи на ЕТЕМ са част от сградата NV Tower в София

Системи на ЕТЕМ са част от сградата NV Tower в София

Премиум системите на ЕТЕМ са част от новия впечатляващ небостъргач NV Tower в София. Архитек­турният силует на 106-метровата сграда ще следва формите на планински кристали, които да допълнят контурите на столичния скайлайн. Сложните форми и визия са постигнати с ефективна комбинация от различни системи на ЕТЕМ и детайлни решения, които да отговорят на предизвикателствата, без да се губи функционалността.

За изграждането на сградната обвивка на NV Tower са използвани няколко фасадни решения на ЕТЕМ, като основните обеми се изпълняват със системата за модулни фасади E99. Тя е съчетана успешно с други продукти на ЕТЕМ: окачена фасада Е85, решение за вентилационни клапи Е68VV, E75FD – модерни решения за главни входове на сгради, система за слънцезащита Е66, както и вентилируеми фасадни системи. Изборът на системата Е99 не е случаен – тя вече е част от сложната геометрия на емблематичната офис сгради в София Capital Fort. E99 е разработена така, че да отговаря на специфичните регионални фактори, като осигурява надеждна експлоатация дори при най-неблагоприятните атмосферни и природни влияния. Тя е конструирана в отговор на изискванията за поемане на сериозни хоризонтални и вертикални товари, което я прави подходяща за изпълнение на небостъргачи и проекти със сериозни архитек­турни предизвикателства.

В NV Tower се влага за първи път решението за вентилационни клапи E68VV, което е изключително важно за балансираната вътрешна среда и решава ефективно един от основните проблеми на високите сгради – обогатяването на вътрешните пространства с пресен въздух. Посредством вентилационните клапи във вътрешните пространства на NV Tower ще се вкарва свеж въздух в сградата. Футуристичната визия и сложната функционалност са свързани успешно посредством иновативните системни решения на ЕТЕМ.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо