СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 4, 2020

ВХВ разширява базата си с изграждане на нов комплекс

ВХВ разширява базата си с изграждане на нов комплекс

Фирма ВХВ - собственик на завод за метални конструкции до град Пловдив и един от основните производители на метални сгради, предприема нова стъпка в развитието на фирменото си портфолио.

Още през 2019 година управителят на фирмата - г-н Христо Иванов, сподели в интервю пред читателите на списание Строители, че има инвестиционни намерения за изграждане на хотелски комплекс и складово-логистична база в непосредствена близост до летище Пловдив. Към настоящия момент инвестицията вече е в ход. Приключено е изпълнението на етап груб строеж и предстои да започнат довършителните работи по сградите, които представляват общо над 4000м2 РЗП (разгъната застроена площ), от които 1500м2 РЗП са предназначени за заведение за обществено хранене и хотелска част, и над 2500м2 РЗП са логистично-складови площи за високо стелажно оборудване (до 10 метра). Идеята на ръководството на фирмата е да създаде от една страна условия за обслужване и хранене на собствените си служители и от друга - да предостави възможност за хотелско настаняване на пътуващи служители, туристи и т.н. от типа на self service (самообслужване) в хотелската част, която включва 10 двойни стаи и 2 апартамента. На панорамния етаж е планувано изграждането на конферентна зала за обучения, лекции и съвещания.

Местоположението на комплекса в близост до летище Пловдив и индустриална зона Куклен на главен републикански път II86 (Пловдив- Асеновград) дава основание на ръководството на фирмата да счита, че има добър потенциал за развитие.

С основната си дейност - производство на метални конструкции за сгради, ВХВ участва и в изграждането на започналия строеж на нов КПП Рудозем-Ксанти, който се явява най-прекият път от Централна България за Гърция (Кавала, Солун и Атина)-това допълнително ще увеличи и без това усиления трафик в региона.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо