СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 5, 2020

Hоrmann homee интегративно решение за Smart Home

Hоrmann homee интегративно решение за Smart Home

В идеалния случай в Smart Home всички устройства са свързани помежду си и могат да се управляват лесно и удобно с една единствена система. Реалността обаче често е различна. Продуктите Smart Home имат различни радиопротоколи и използват съответно собствено приложение за обслужване, респ. апликация.

Ето защо, за да се запази прегледността и да се опрости прилагането, е необходима централа, която да комуникира с всички устройства, независимо от използваната технология. С Hörmann homee компания Hörmann пусна на пазара подобно интегративно решение. Системата е с модулна конструкция и следователно може да се допълва гъвкаво по всяко време. Тя комуникира посредством радиовръзка с всички задвижвания Hörmann, т.е. за гаражни врати, за портални и интериорни врати, както и с брави на външни врати, електроуреди с радиоприемници и устройствата от другите технологии Smart Home.

Централен модул на системата е Hörmann homee Brain Cube - бял, удобен куб с WLAN връзка. Други цветни кубове могат да бъдат свързани към базовия съобразно необходимостта и индивидуалното оборудване Smart Home. Те разполагат с радиопротоколи като ZigBee, EnOcean или Z-Wave. Hörmann homee Brain Cube обединява всички радиопротоколи, в същото време чрез него се обслужват всички налични врати и радиоприемници Hörmann. Централата е съвместима с гласовите асистенти Alexa, Google Home и Siri.

Инсталацията на Hörmann homee е изключително лесна: базовият куб се свързва с електрическата мрежа, приложението се инсталира на таблет или смартфон, устройството се настройва и готово.

Hörmann homee Brain Cube може да се закупи единствено от търговските партньори на Hörmann.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини