СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Системи за сухо строителство Кнауф в Сувенирна палата във Враца

Системи за сухо строителство Кнауф в Сувенирна палата във Враца

През миналата година във Враца стартира строежът на нов административно-търговски център Сувенирна палата. Системите за сухо строителство Кнауф бяха избрани за оформяне на вътрешните площи. Те покриват всички изисквания за целесъобразно усвояване на пространството, звукоизолация, огнезащита и здравословен микроклимат. Освен това изпълнението на стените и таваните Кнауф е бързо и лесно. Не на последно място екипът на Кнауф България е на разположение за съдействие и техническа консултация по време на всеки етап от проектирането и изграждането на сградата.

В обекта са изпълнени преградни стени, които увеличават използваемото пространство и подобряват звукоизолацията в помещенията. Представляват единична конструкция от метални профили, съчетана с двуслойна облицовка с гипскартонени плоскости от всяка страна и изолационен слой от минерална вата. Кнауф шахтовите стени, монтирани в сградата, са едностранно облицовани метални щендерни стени с клас на огнеустойчивост и със звукоизолация за затваряне на инсталационни шахти. Огнезащитата е гарантирана както отвътре, така и отвън.

За да се избегне смесицата от ехо и реверберация, която причинява дискомфорт, окачените тавани в коридорите и фоайетата на сградата са изпълнени с перфорирани гипскартонени плоскости Cleaneo Akustik. Освен, че подобряват акустиката, зеолитът в ядрото на плочите Cleaneo Akustik намалява вредните вещества във въздуха. В помещенията таваните са по система Кнауф_D112, изградена от метална конструкция от CD профили на две нива, която е комбинирана с облицовка от гипскартонени плоскости.

Гипскартонените и гипсфазерните плоскости Кнауф притежават Екологична продуктова декларация, която обхваща всички аспекти на въздействие върху околната среда, които производството на плоскостите причинява – от добива и обработката на всички суровини и входящи материали до излизането им от завода.РекламаПрелисти новия брой

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо