СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Декоративна мазилка Травертин за фасадни и интериорни повърхности от THRAKON

Декоративна мазилка Травертин за фасадни и интериорни повърхности от THRAKON

Декоративна система THRAVertine е предназначена за ефектно оформление на всякакъв вид минерални повърхности при ново строителство и при реновация на съществуващи сгради. THRAVertine е отличен избор при работа върху фасадите на исторически сгради, за пресъздаване на оригинални фасадни стилове и елементи.

Минералният състав на мазилката THRAVertine й придава отлична паропропускливост и по този начин я прави предпочитано решение за завършващ декоративен слой върху фасадни топлоизолационни системи. THRAVertine е практически негорим продукт на циментова основа и е категоризиран според „Реакция на огън” с клас А1 негоримост на материала. Тази съществена характеристика прави мазилката отличен избор като финишно покритие върху фасадни топлоизолационни системи с плочи от EPS, XPS или каменна вата.

Системата THRAVertine е особено подходяща и за декорация на интериорни повърхности в луксозни сгради, хотели, заведения и модерни офиси. Обработката на отделни декоративни елементи придава неповторима атмосфера на помещенията чрез неограничени цветови възможности и структури, наподобяващи визията на камъка Травертин, класическа фасадна тухла, фугирана зидария, груб бетон, кора на дърво и др.

Използването на различни техники и инструменти при структуриране на мазилката предлага неограничени възможности за постигане на индивидуален стил и визия на фасадата или на интериорната повърхност.

Богатият избор на декоративни бои и импрегнатори на водна основа осигурява влагоустойчивост и дълготрайност на мазилката дори и при неблагоприятни и тежки атмосферни условия.

Архитектите, дизайнерите и изпълнителите могат да избират и комбинират хиляди цветови решения от цветовите каталози на THRAKON при създаване на индивидуални дизайнерски и цветови

оформления на фасадните и интериорните повърхности.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини