СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Стенни газови кондензни котли TopGas® от Hoval

Стенни газови кондензни котли TopGas® от Hoval

Котлите TopGas® Combi и Classic са идеален избор за апартаменти и малки къщи. Те осигуряват икономично отопление и топла вода, чрез вградения в котела топлообменник с медна серпентина за отоплителния кръг, а в модел Combi с втора медна серпентина за битова гореща вода. Те са компактни и безшумни, лесно се монтират и в малки апартаменти.

За двуконтурния котел модел Combi не е необходим външен бойлер, което прави системата още по-компактна. Вграденият топлообменник за топла вода осигурява необходимото количество топла вода. Затоплянето на топлата вода през медната серпентина е на проточен принцип без циркулационна помпа, от където идват и ниските разходи. Наличието на две медни серпентини дава възможност котелът Combi да работи едновременно за топла вода и отопление. Използването на медна серпентина гарантира хигиенно чиста работа, без опасност от замърсяване, задръстване и котлен камък.

Котлите TopGas® Classic и Combi са оборудвани с вградена високоефективна горелка с предварително смесване на газта и пресният въздух за горене, инверторен вентилатор с плавна модулация на мощността и ефективна циркулационна помпа. Към котела се окомплектоват разширителен съд и хидравличен сет с предпазна арматура. Коминната система е коаксиална и позволява работа независима от помещението. Коминът може да бъде изведен директно на външна стена или да се включи към вертикален комин или шахта. За модел Classic е необходим външен бойлер със серпентина за битова гореща вода, като подходящ модел е стоящият под котела бойлер TopVal с обем 130 или 160 литра.

Стайният термостат tado дава възможност за лесен и интуитивен контрол от дневната или от разстояние, чрез мобилно приложение. От началото на есен 2020 високоефективните газови котли TopGas от Hoval са на изключителна цена с 25% по-ниска от предходна година.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини