СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Оргахим пуска продукти за изчистване на фасадите от графити

Оргахим пуска продукти за изчистване на фасадите от графити

„В днешно време графити рисунките все повече завладяват населените места. Изкуството на уличните артисти стана част от фестивалната култура, влезе и в галериите. Често пъти обаче под нежелани „атаки“ на графитите попадат къщи-паметници на културата, реновирани градски зони, прясно санираните блокове и други обществени места.

Така екипът на компанията се заема с амбициозната задачата да разработи продукти, които да подпомогнат общините в разрешаването на проблема с нежеланите графити. Резултатът не закъснява и налице са два нови продукта - DEKO professional Anti-graffiti gel и DEKO professional Graffiti wax barrier.

DEKO professional Anti-graffiti gel, може да премахне за 15 минути надрасканото върху различни видове повърхности - бетон, тухлени стени, фасади с облицовъчни плочи, метални конструкции. Нанася се с четка върху графита, който трябва да бъде премахнат, оставя се да подейства и се отмива с водоструйка. Ако нямате такава на разположение или сградата не позволява използването на вода под високо налягане, измиването може да стане и с обикновена чешмяна вода и четка. Само си представете фасади от мрамор, гранит или варовик, гаражи, стълбището, подлеза, магазини, които за минути възвръщат оригиналния си облик.

Покритието DEKO professional Graffiti wax barrier пък предпазва фасадите от графити, като създава прозрачен филм върху обработената повърхност. По този начин той не позволява на графитите да проникнат в основата в дълбочина. Отстраняването им става изключително лесно с помощта на пароструйка. Вярваме, че с тези два продукта потребителите ефективно ще се преборят с визуалния вандализъм нежеланите графити в градовете.“ – коментираха от фирма Oргахим.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини