СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 7, 2020

Пълен спектър от иновативни продукти за ефективна защита от пожар от ОБО Беттерманн

Пълен спектър от иновативни продукти за ефективна защита от пожар от ОБО Беттерманн

Наред с противопожарните прегради като пожарозащитен хоросан, минерална вата и блокове от пенопласт, ОБО предлага и набор от противопожарни канали, както и всичко необходимо за запазване на функционалността на електрическата инсталация - от тествани в различни условия на пожар кабелни скари до противопожарни разклонителни кутии, анкерни системи и други крепежи.

Позволяващите монтаж и изграждане във всякаква форма противопожарни възглавници от системата „PYROBAG“ са предназначени за временни и постоянни прегради в стени и тавани, при реконструкции.

Раздуващите се при пожар блокове от пенопласт от серията „PYROPLUG“ надеждно възпрепятстват проникването на огън и дим в помещенията, например в местата на кабелни проходи през стените. Този материал не отделя прах и влакна, което е много важно при монтаж в лабораторни и сървърни помещения.

Преградата от минерална вата на ОБО от типа „PYROPLATE Fibre“ представлява удобна защита при комбиниране на различни видове инсталации. С устойчиво на влага покритие и лесен последващ монтаж плочите от минерална вата позволяват заедно с кабелите и проводниците да се прокарват и тръби от стомана, мед и различни пластмаси.

Двукомпонентният материал на противопожарната пяна „PYROSIT“ NG позволява изработване на хомогенни прегради от пенопласт. „PYROSYT“ NG също е вид комбинирана преграда, която позволява прокарването на кабели заедно с тръби.

Пожарозащитният хоросан „PYROMIX“ е специална смес без минерални влакна за изработка на кабелни и комбинирани прегради. След добавянето на вода готовата маса може да се въвежда в отворите на ръка или с помпи и преси.

Продуктите на ОБО за противопожарна защита отговарят на всички европейски норми и стандарти за пожарообезопасени инсталации и съхраняване на функционалността им.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини