СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Балкан стийл инженеринг с модерна производствена база за изработка и монтаж на индустриални метални конструкции

Балкан стийл инженеринг с модерна производствена база за изработка и монтаж на индустриални метални конструкции

Балкан стийл инженеринг е българска семейна компания, с 20-годишен опит в търговията и преработка на стомани и стоманени изделия. В следствие на специфичните и различни по характер дейности и услуги, структурата на компанията е организирана така че да осъществява оперативна дейност при оптимизиране на всички вътрешнофирмени процеси, произлизащи от цикъла доставка – производство – продажби. Оперативната организация на компанията гарантира бързина и точност в обслужването на нашите клиенти, показва ясно разграничаване на задължения и отговорности и гарантира необходимите ключови специалисти за съответните позиции.

Балкан стийл инженеринг е сред водещите метални сервизни центрове в страната с високо качество на предлаганите услуги и затворен цикъл на производството. Компанията е ценен партньор и директен вносител на стомана от водещи металургични заводи в региона на Балканите, Западна Европа, Украйна, Египет, Индия, Турция и др. Балкан стийл инженеринг разполага с близо 10 000 тона стомана на склад в 4-те бази на компанията на територията на гр. София, както и с 2 арматурни двора за производство на арматурни заготовки с капацитет от 1500 тона на месец.

Балкан стийл инженеринг е водещ производител на високо качество профили за сухо строителство (UD, CD, CW, UW), LT и SN профили. Компанията предлага на склад и с доставка широк набор от продукти за строителната индустрия, всички видове плоски и дълги продукти, студеновалцувана ламарина, горещовалцувана ламарина, поцинкована ламарина, ламарина с полиестерно покритие на листи и рулони, европрофили, периодичен профил, профилни черни ел. заварени, поцинковани и безшевни тръби, винкели, шини, калибровано желязо, заварени мрежи, поцинкована заземителна шина и др.

Основни цели в стратегията на компанията са повишаване нивото на обслужване на нашите уважавани клиенти, повишаване нивото на компетентност на мениджърския и технологичен състав по съответни програми за обучение, продължаване на инвестиционната политика, свързана с нови машини и обновяване на технологичния парк. Чрез непрекъснатото подобряване на обслужването и клиентската удовлетвореност ние се стремим да разширим клиентската си и партньорска мрежа в страната и чужбина.

Стратегията на Балкан стийл инженеринг за развитие и отваряне на нови пазари доведе до закупуването и модернизиране на завод за метални конструкции, разположен в Индустриална зона, с. Кремиковци. Новата база е разположена на площ от 70 дка, общо открита и закрита. Поради спецификата на дейността, монтажът на произвежданите метални конструкции се извършва на съответните строителни площадки в зависимост от изпълнявания проект на клиента на територията на цяла България.

Заводът е оборудван с последно поколение автоматизирани линии за производство на метални конструкции за индустриални проекти, различни конфигурации сгради и съоръжения, произведени от висококачествени стомани.

Техническото оборудване на завода включва цех за грундиране и безвъздушно боядисване, над 20 заваръчни центъра, редица високотехнологични автоматизирани линии за обработка на метал, включително камера за бластиране, лентоотрезни машини, линии за фигурално рязане на тръби и профили, машина за заваряване на съставни сечения, валоогъващи машини, CNC абкант, машини за огъване на профили и разпробиване на отвори, машини за плазмено рязане на редица водещи производители на индустриални линии като VOORTMAN, PEDDINGHAUS, DAVI и др.

Производственият капацитет на базата е 600 – 800 т/месечно метални конструкции от листова и профилна стомана, в зависимост от сложността на конструкцията. Заводът предлага доставка и монтаж със собствени монтажни екипи на металните конструкции до всяка точка в страната и чужбина.

Екипът на Балкан стийл инженеринг очаква Вашите въпроси и запитвания на посочените телефони, mail и web адреси на компанията.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини