СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 1, 2021

Продуктите на Кнауф част от целия процес на съвременното строителство

Продуктите на Кнауф част от целия процес на съвременното строителство

Кнауф предлага изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство - от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите. Ето и два примера за успешни обекти, в които са използвани системи на Кнауф.

Garitage Park е мащабен жилищен и бизнес комплекс, който се състои от две ниски офис сгради, спортна зала Левски Арена, както и училище. Освен преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани в обекта са вложени следните специални системи Кнауф: AQUAPANEL INDOOR - водоустойчива циментова плоскост, в комбинация с Optimum профили и профили с антикорозионна защита; Cleaneo Akustik и Cleaneo Single Smart – перфорирани гипсови плоскости за добра акустика и пречистване на въздуха и Vidiphonic - гипсфазерна плоскост за повишаване на звукоизолацията.

Гипсфазерните плоскости Vidiphonic са със специално модифициран състав за по-голяма плътност. Това им дава отлични звукоизолационни свойства в съчетание с типичната за гипсфазерните плочи здравина.

Този вид плочи са особено подходящи за големи сгради с повишени стойности на нискочестотен шум, идващ от централна вентилационна система, асансьорна инсталация, помпи, трансформатори, автомобилен трафик и други източници.

Нискочестотният шум и вибрациите, които създава, водят до безсъние и неврози. Затова специалните плоскости Vidiphonic намират приложения както в жилищни комплекси, така и в обществени сгради с голямо струпване на хора. Този вид гипсфазер има на практика универсално приложение и дава възможност за изграждане на тънкослойни преградни системи с повишена звукоизолация както в новостроящи се сгради, така и при реновиране на вече съществуващ сграден фонд.

Училищен комплекс Азбуки е образователен комплекс, състоящ се от детска градина Little Steps, основно училище „Азбуки” и езикова гимназия „Проф. Иван Апостолов”.

В гимназията са вложени системи за сух под от гипсфазерни плоскости Vidifloor Solo, предстенни обшивки и преградни стени.

Гипсфазерът е висококачествен и екологичен строителен материал, особено подходящ за облицовки на помещения с активно движение. Той гарантира изключителна здравина на стените в класните стаи, устойчивост при удар или надраскване и надеждна защита от пожари.

Гипсфазерните подови елементи за сух под са вложени в обекта преди всичко, за да се намали ефекта от ударния шум и да се осигури здравословна звукова среда за учениците. Освен отлични звукоизолатори, плаващите подове с гипсфазер са и изключително устойчиви на механично натоварване. Това е основно предимство в помещение с около 30 чина, два пъти повече столове и още 30 активни деца в тийнейджърска възраст.

Преградните стени от гипсфазер осигуряват отлична топло- и звуко­изолация на помещенията. Те са с по-малка дебелина от стандартните стени при конвенционалното строителство и гарантират между 2 и 5 % повече използваема площ в сградата.

Освен гипсфазер, при строежа на комплекса са използвани и гипсови строителни плоскости Sonicboard. Те осигуряват с до 3 dB по-добра звукоизолация от стандартните плоскости. Тайната на високите качества на продукта се крие във високата плътност, която едновременно с това осигурява и по-добра устойчивост.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини